Varför ta sig igenom ett smärtsamt läkande?

18.05.2020

Är det inte lika bra att stanna där man är?

Här vet man ju ändå vad man har och vad man får...

Det där är egots repliker. Som säger dig att det är ingen idé, det kommer inte att bli bättre och vem säger att det är någon mening med att gräva in i sig själv.

Nej, det som har hänt har hänt och ska inte lyftas fram. Känner du igen dig?

Vi kan aldrig tvinga någon till läkning. Den som står fast i sina värderingar, gamla trossatser och fortsätter i sina gamla mönster kommer inte att läka. Inte på något sätt. Denne kan märka en smärre förbättring för en stund men om man fortsätter i samma spår som gjorde en sjuk och orolig kommer man att fortsätta befinna sig i samma symtom.

Kroppen visar dig vägen till läkning. Den vet vad du behöver förändra, den vet vad den behöver för att må bra. Den innehåller all den visdom du behöver för att släppa det gift du behöver bli av med på insidan. Men om du aldrig förändrar på utsidan kommer inte bestående läkning att ske. För du fortsätter att mata din kropp med samma gift som du alltid har gjort.

Så vad är det för mening...

Det är DU!

Du är en mening. Du är värd. Du betyder så mycket i ditt liv att du är värd att få ta plats, få leva, få upptäcka och känna allt det vackra som du är. Kan du känna att du är värd?

Detta är nämligen den största grundläggande orsaken till att vi inte gör vår läka livet resa. Vi tror under ytan att det inte är värt, att vi inte är värda mer.


Har du också lätt för att ta hand om alla andra först? Du har ett enormt hjärta för att med glädje hjälpa andra. Vad skulle ske om du för en stund lade all den kärlek och uppmärksamhet på dig själv istället för att hålla upp alla andra?

Du skulle läka. Läka dig själv. Stilla din ångest. Läka din oro. Läka dina tankar. Läka dina känslor. Läka din kropp. Skapa ett optimalt liv du aldrig vill ta semester ifrån. Om du skulle älska dig själv lika mycket som du älskar andra - då skulle du förstå att du är värd och ta hand om dig själv och ge dig allt det du behöver.

Så är det värt allt arbete för att komma dit? Jag kan endast svara utifrån mig själv och de jag hittills hjälpt att komma dit. Vi alla känner att det är värt. För den stabila grund vi idag står på, den kärlek vi känner till oss själva, den glädje som spirar, levnadslusten som väcks upp och nyfikenheten för vad livet ska leverera i nästa stund är makalös att uppleva. Det bästa valet eller snarare valen jag gjort i mitt liv - att läka livet har gett mig livet och mig själv tillbaka. Inget kan slå den känslan.

All kärlek till dig idag, för det är du värd / ThereseElisabeth