Vägledning - Radiant Rider-Waite Tarot

15.06.2018

Kort 1: (7 Pentagram)

Som man sår får man skörda, så brukar det heta. Sådden är ett vittnesbörd på din hälsa och hur din fysiska vardag ser ut. En god sådd behöver bördig jord att växa och gro i, annars kan den inte bära god frukt. Sådden är ditt liv, så som det ser ut just nu. Jorden, eller åkermarken, är de förutsättningar och det sammanhang som du lever i för tillfället.

Är du nöjd med den frukt som du har odlat så finns det mycket mer att skörda. Om inte så är du tvungen att fundera ut en förklaring på varför din sådd inte är tillfreds. Du som har planterat och odlat ditt liv så att det bringar god frukt - avvik inte från detta.

Men om du känner att ditt liv inte är speciellt tillfredsställande, och att delar av dig håller på att vissna som torrt gräs, då måste du kanske byta åkermark. Med andra ord; du kanske måste ändra på ditt sätt att leva, eftersom det nuvarande inte fungerar.

Svårigheten är att överge vad du hittills har sått, alltså vad du hittills har byggt upp. Men fördelen med att byta grogrund för ditt liv är att du kan börja om på nytt - göra om och göra rätt.


Kort 2: (5 Pentagram)

Känner du dig utanför, eller känner du dig avvisad och utestängd från en gemenskap? Eller känner du dig kanske utestängd och blockerad från dig själv? Vad beror detta på och vad är det som blockerar ditt naturliga flöde?

Lider du av någon fysisk åkomma? Om så är fallet, vad kan du göra för att underlätta för dig själv så att livet inte är lika besvärligt längre? Kan hända att du bär på en offerkofta där ute i ett landskap som ter sig ganska kylslaget.

Din kropp är en utmärkt kompass som talar om för dig vad som måste förändras, och det gäller att lyssna noga på signalerna.

Utmattning av olika slag drar runt som digerdöden i vårt moderna samhälle, och det gäller att tydligt lyssna på vad kroppen säger åt dig, om du inte vill gå haltande genom livet. Det är förvånansvärt lätt att fastna i sin egen leda och mycket snabbt börja identifiera sig med sina kroppsliga besvär. Du är mycket mer än så. Just därför behöver du ändra på det som inte fungerar, och det är nu.


Kort 3: (Vagnen)

Vad är det som driver dig framåt? Eller är det något som får ditt liv att bete sig som ett skepp på stormande hav? Du behöver ta en funderare på vad det är för intention som är pådrivande i ditt liv. På så vis kan du komma underfund med varför vagnen inte rör sig i den riktning som du skulle vilja att den gjorde.

Vi hamnar alla i olika vägskäl i livet. Om du står i ett vägskäl just nu, så måste du erkänna för dig själv huruvida du följer ditt hjärta och din själs vägledning, eller om du följer en strid ström av tankar som talar om för dig vad som är rätt och fel.

Du behöver fundera på om du verkligen vill göra det som du håller på att välja, eller om du verkligen vill göra det som du nyligen har valt. Om det är rätt så behöver det inte diskuteras speciellt mycket, eftersom livet då synkroniserar och bitarna faller på plats i harmoni. Men om det är fel, och du dessutom vet om det, så krävs det att du verkligen funderar på vad det är som händer och varför.

Problemet med den fria viljan är att vi kan välja antingen rätt eller fel - konstruktivt eller destruktivt. Det är bara du som kan välja rätt. Om du låter någon annan styra och välja väg för din vagn - ditt liv - så kommer du garanterat att komma på villovägar. Är det verkligen vad du vill?

Staffan Stridsberg