Andliga uppvaknanden

25.04.2021

Vi kallar det ett andligt eller spirituellt uppvaknande. Sanningen är att det finns nivåer och det finns olika sorters uppvaknanden.

När jag skrev min bok läka livet upplevde jag ett uppvaknande. Boken blev resan för att hjälpa andra ta sig igenom den första nivån, starten eller ett nytt medvetande så att säga. Jag upplevde då att jag var vaken, medveten och livet befann sig i en vacker balans där jag nästan svävade fram i min tillvaro. Men det fanns så mycket mer att upptäcka...

Det finns flera

Märker direkt att texten är svår att få ihop. Att det fortfarande är krångligt att förklara. Det brukar te sig så när det är något jag behöver förmedla från djupet av min själ.

Så Pay Attention! Jag ska försöka få ner allt jag får till mig så att du förstår vad jag vill förmedla.

Det finns flera sorters uppvaknanden. Många får uppfattningen av att det endast existerar ett sorts uppvaknande, vilket är det andliga/spirituella. Det är i en form riktigt men att endast prata om en del utelämnar allt för många detaljer och ger inte svar på den fulla potentialen du har inom dig som människa och själ. Och för dig som vill växa, för dig som vill nå din fulla potential är det därför viktigt att jag behöver påta ner fler delar till till. För det är vad jag är till för i detta liv - få dig att förstå och hjälpa dig att växa in i din roll som den viktiga individ du är för stigningen av denna tid.

Stage one: Det fysiska

Det fysiska uppvaknandet är det så kallade stage one. Innehåller flera delar i sig själv eftersom det handlar om att förstå dig själv som människa och individ i den här världen. 

Många tror att när de gått igenom det fysiska uppvaknandet att de är klara. Jag är vaken, jag är medveten, jag ser livet på ett annat sätt, jag har blivit en ny människa"

På ett plan är det fullt korrekt. Du har gått igenom ett uppvaknande. Du är medveten. Du ser mer klart. Livet befinner sig i ett helt annat flöde. Du har rensat dig själv på ofantligt med bullshit, sorger, trauman, livsöden, barndomsminnen och du är som en ny person. För du har även rensat i dina relationer, du säger ifrån och du ser livet med nya ögon. Så, jag du är vaken. Men bara till en helhet. Ett pussel är lagt, och det är pusslet om vem du är som fysisk person.

Jag vill dela en bild till dig som visar känslan av att vara fysiskt medveten/vaken. Ta en titt på denna. Reflektera och känn in. Känner du igen känslan? Det här är att vara fysiskt vaken.

Det här var en bild jag funderade på att använda till omslaget av min engelska upplaga av boken Läka Livet. Jag visade den och flera andra varianter av bilder i olika sammanhang för att se de reaktioner bilden väckte. De allra flesta älskade den här bilden för att de kunde känna igen sig i den. Och det var då jag förstod - de känner igen sig därför att det är ofantligt många som upplevt och upplever det fysiska uppvaknandet. Bilden visar känslan av hur det fysiska uppvaknandet känns. Och som jag skrev tidigare, detta är en nivå av det fulla uppvaknandet, men många tolkar det som att här är man färdig. Det kan man vara, om man inte väljer att fortsätta utforska djupare in i sig själv. Det är då man närmar sig själen.

Det fysiska uppvaknandet är en fantastisk plats att befinna sig på. Livet är härligt. Du är medveten. Du förstår att du skapar och upplever livet utefter vad du har inom dig. Men någonting skavde fortfarande inuti mig och jag ville djupare. Jag kunde inte nöja mig och därför fortsatte jag min resa.

Stage two: Det själsliga

Redan under det fysiska uppvaknandet får du många gånger smaka på själens visdom. Du känner dig allt oftare i ett med dig själv och du upplever att du är något mer bortom din kropp. Du har många gånger även upplevt att du kastas in i tidigare liv för att lösa olika trauman och liknande. Det är därför att på en högre nivå hänger allt samman, det fysiska och det andliga uppvaknandet är en sammanhängande helhet med var för sig flera olika stadier som tillsammans ger det stora uppvaknandet. Få människor befinner sig i det totala uppvaknandet - med andra ord att de gått igenom båda stegen med alla sina olika delar. Det är en lång resa och många stannar på den fysiska nivån. Helt enkelt för att de trivs där, de är nöjda med livet och har heller inte kunskapen om att de kan nå ännu djupare. Även jag upplevde att jag var vaken när jag medvetandegjort den fysiska nivån. Jag var en ny människa och jag såg otroligt tydligt hur jag skapade mitt eget liv. Men, som sagt tidigare, något skavde på insidan ändå. Jag kände att jag inte var klar. Jag skulle vidare.

Det var min själ som började ropa allt högre från insidan. Det skrek i mig. Det började dyka upp fler trauman, fler livstider och det räckte inte längre att använda tidigare redskap som fått mig i balans. Meditation var skönt, men det räckte liksom inte hela vägen längre. De insikter jag fått tidigare om livet började rämna för jag såg nya vägar. Det blev nytt kaos inom mig, precis som det varit tidigare under uppvaknandet. Plötsligt kändes det som att jag på nytt befann mig inne i själens mörka natt där trauma på trauma dök upp från ingenstans inifrån min kropp. Det gick inte att stoppa. Samtidigt var jag denna gång så medveten om vad som skedde eftersom jag gjort det fysiska uppvaknandet innan. Det var liknande steg, men ändå var det annorlunda. Det blev allt färre människor som förstod vad jag genomlevde eftersom de som fanns i min närhet inte varit på denna nivå utan de flesta fortfarande befann sig på den fysiska nivån av uppvaknandet.

Eftersom jag ändå var (eller är) medveten om vad som sker denna gång är kaoset mindre fast ändå större på samma gång. För i detta uppvaknande är det fler delar som ska fogas samman. Tänk dig så här: i det fysiska uppvaknandet ska du foga samman livet här mer, du ska få ihop vilka programmeringar du fått med dig, du ska se vem du är som individ, och många gånger också snudda vid varför du är här på en själslig nivå.

Men i det själsliga uppvaknandet ska du få ihop alla bitar av vad du är utifrån universums perspektiv. Varför din själ varit med om allt det den varit med om, få ihop mängder av olika livstider och avslöja vem du är - på djupet, på riktigt, på en själslig nivå. Det är ett helvetes mycket större perspektiv än ett ynka människoliv och därför blir det rätt rörigt i perioder av allt som ska bli en helhet. För du ska få ihop både dig själv som fysisk individ här och nu, men också dig själv som en själ. Vilket innebär att du kommer se fullt klart på vad du har för uppgift. Varför du är här. Glasklart. Du kommer att se vem du är på en så jävla djup nivå att du baxnar.

Jag ska erkänna det, jag har varit livrädd i perioder. För jag är medveten och totalt omedveten på samma gång. Tilliten har vacklat som aldrig tidigare. Jag har rasat totalt. Varit så sjuk under ett helt år som jag aldrig varit under hela mitt liv tidigare. Jag har förbannat gudarna, universum och mig själv och bara velat lämna hela mitt liv. Men på denna nivå går det inte att backa längre. Själen har sagt sitt och uppvaknandet fortgår, Det går liksom inte att stoppa längre även om jag kan se mig själv i en position av att försöka stoppa en skenande hjord på egen hand. Krafterna som väckt upp är för stora, de går inte att hålla tillbaka.

Till slut kommer du till en position där du släpper taget. Bara följer med. Bara gör det själen ber om. Rakt av. För det är ingen idé att kämpa emot eftersom du ser att det är egots verk (egot kan vi snacka om en annan dag då det är ett helt eget inlägg i sig) och när du håller emot möter du endast oro, rastlöshet och meningslöshet. Du fastnar i att det inte finns någon mening med livet eftersom själen nu verkar för att komma igenom och visa den egentliga meningen. Trots det kan du uppleva stor lycka i livet på många plan. Men de djupare aspekterna saknas och det ger ett lidande som du ser är onödigt. Därför släpper du taget och låter själen få göra sitt för att vakna upp. 

Slutklämmen :)

Tillbaka till bokomslaget jag skulle skapa för min engelska publik. Det jag såg när jag visade det omslag de allra flesta gillade, var att de kände igen sig i känslan av uppvaknandet - för att de alla hade upplevt den fysiska delen av uppvaknandet. Men vad jag såg med en helt annan bild (den jag själv gillade mest från början) var att den drog helt andra typer av människor till sig. De som likt mig själv sökte efter något ännu djupare. Som vill få vakna helt och fullt. Så ta en titt på bilden. Vad väcker den i dig?

Det här är själens uppvaknande.