Motstånd är till för att göra dig starkare

11.02.2020

När vi ska nå drömmen innebär det att behöva göra nya saker och handla på nya sätt. Förr eller senare stöter vi alltid på motstånd i någon form. Allt som oftast är det vårt ego/tanken som sätter hinder för oss.

För egot vill få dig att stanna där du är, det är faktiskt en ren överlevnadmekanism som kommer sig av rädslan att bli lämnad ensam.

Motstånd kan därför visa sig som tankar av att: "jag gör det där sen", "det gör inget om jag hoppar över en dag", "det är inte så viktigt ändå" eller att du blir fascinerad av något som leder dig in på villospår.

Alla dessa tankar och känslor av att du inte kan, att det inte går eller till och med känslor av hopplöshet och trötthet är egots sätt att streta emot den förädling du håller på att göra för dig själv.

Hinder kan också visa sig som att du tvekar när du får höra någon annans åsikt av att det du lägger fokus på inte är bra, att inte bli besviken eller andra former från andra människor som håller dig tillbaka.
Dock kan vi aldrig skylla på att någon annan håller oss tillbaka även om andra påverkar oss. Valet är alltid vårt eget att ta oss framåt eller ej. För vid vissa tillfällen kan vi istället behöva avlägsna oss från någon en period när vi känner att denne påverkar oss för mycket. Eventuellt att kunna närma sig varandra igen när vi själva blivit starkare så att påverkan inte är påtaglig längre.

Att nå sin dröm innebär att ta sig igenom alla de motstånd som uppenbarar sig. Det innebär att fortsätta fast det skrämmer.
Det innebär att gå framåt ett steg i taget.

Jag går mot mina drömmar. Jag håller mitt fokus även om det kan vackla vissa dagar. Flera situationer har uppkommit under början av året som gjort mig skraj. Jag har tvivlat på mitt syfte. Jag har reagerat på det andra sagt mig att jag är. Men jag har verktygen som tar mig igenom. Jag fortsätter trots att det blir tungt ibland. Varje hinder jag tar mig igenom gör mig ännu starkare.

Du vet väl om att du kan nå din dröm?
Det är inte omöjligt. Men det kräver att du är fokuserad på vad du gör, vad du lägger din tid på, vem du umgås med, var du befinner dig och att du har modet att möta allt det du är.

Att nå drömmen är en del av det andliga uppvaknandet eftersom vår innersta längtan formar de drömmar själen längtar efter att få uppleva. Själen är här för att få skapa, få uppleva det vackraste av livet och för att du ska lysa i din största potential. Är inte det en vacker dröm att ge sig själv, så säg? Därför fortsätter jag framåt på min väg, trots att jag i stunder är rädd, känner mig utelämnad och ibland mycket ensam i det jag skapar. Men alla känner vi detta i någon mån i vårt uppvaknande. Vila därför stilla i att det är en naturlig del av livet.