Medial Cirkel: Läsa av varandras energier

04.05.2018

Att träffas och träna tillsammans i grupp är ett effektivt och trevligt sätt att utveckla dina mediala sidor

För att göra övningarna på ett bra sätt rekommenderar jag att ni är en grupp på minst fyra personer. Samla gärna ihop ett gäng där alla inte känner varandra sedan tidigare. Varje vän tar med sig någon ny exempelvis.

Vad sker i kroppen?

I varje övning ska du använda dig av vad det är som sker i kroppen. Vad känner du? Vad hör du? Vad ser du (även vad du kan se för inre bilder genom tredje ögat), vad känns i kroppen? Vad vet du med säkerhet enligt din intuition? Lita på magkänslan helt enkelt att allt du får till dig är av en anledning att det ska tolkas.

Släpp ingen information du får

För att utvecklas behöver ibland tolkningarna utvecklas, men släpp inte det du får till dig utan fortsätt att gräva djupare in i informationen till dess att du förstår varför informationen kom till dig. All information får du av en anledning!

Om du inte förstår, fråga dig varför, tänk dig att du tittar från det på olika aspekter. Om du ser en badanka för ditt inre kanske det inte är badankan som har betydelse egentligen, utan den är en länk till att du ska tänka bada eller barn. Detta kan då tolkas till att personen du läser av älskar att bada och har mycket av sitt barnasinne i behåll.

Våga och vinn

Det viktigaste för att utvecklas är att våga ge ut allt det som kommer och att inte släppa informationen, ty du får allt av en anledning. I takt med din utveckling behöver du arbeta mer med det som kommer till dig eftersom det blir mer utmaningar desto längre du har kommit i din mediala utveckling.

Medial utveckling

Övningar

Samtliga övningar kan användas även till att beskriva kontakter från andevärlden. De övningar där man arbetar i par kan ni arbeta tre om ni är ojämnt antal.

1. Välj fyra bilder

Till denna övning behöver ni förbereda med att samla och klippa ut bilder från exempelvis kataloger, tidningar och nyhetsbrev. Plocka alla bilder ni kan komma över och blanda i en låda eller liknande.

 • Varje person väljer slumpmässigt, utan att titta, fyra bilder var.
 • Sätt er två och två mitt emot varandra med någon du inte känner väl sedan tidigare.

 • Beskriv den andra personen med hjälp av bilderna.


2. Hoppa från stol till stol

Till denna övning är det bra att vara från 6 stycken personer och uppåt.

Sätt er två och två mitt emot varandra så att stolarna bildar två rader som står mot varandra. Om ni är ojämnt antal kan ni turas om att vara tre i en grupp.

 • Välj vilken sida av stolsraden som ska börja. Sätt ett alarm på fem minuter.
 • Berätta allt som kommer till dig om personen som sitter framför dig. Du ska bara prata utan att tänka på vad du säger. Om du inte kommer på något, ljug ihop något. Använd din fantasi. Vad övningen kräver är att ni måste prata era fem minuter.

 • När alarmet ringer, sätt fem minuter igen och nästa person ska prata.

 • När alarm ringer tredje gången byter ena raden stol och hoppar till en stol åt höger.

 • Samma stolsrad fortsätter att byta plats till dess att man arbetat laget runt.


3. Skriv två färger

Varje person väljer två färger eller så drar ni snöre, bilder eller dylikt med olika färg för att använda mer slumpmässiga val. Ni kan också utse någon som väljer färg i varje omgång.

Arbeta två och två mitt emot varandra.

 • Beskriv varandra med hjälp av färgerna du fått.

Förslag på beskrivningar: vad förknippar du färgen med? Vilken känsla väcker färgen hos dig? Finns det något ting, symbol, blomma eller låt som du kan koppla till färgen? Hur kan detta beskriva personen?


4. Beskriv person som

I denna övning kan man använda precis vad som helst för att beskriva någon annan. Jag kommer att använda fyra exempel, men hitta gärna på egna

Övningen är till för att sätta lite extra fart på fantasin som behövs när man utvecklar sin intuition. Du ska lära dig nya sätt att tänka och använda dina kunskaper och till det behövs fantasin.

Arbeta två och två. Tala minst fem minuter var, så lite tystnad som möjligt. Tänk inte bara gör. Detta är träning och ingen tävling. Våga ta ut svängarna, vaga tala är det viktigaste redskapet för att utveckla sin mediala förmåga. Om du inte säger allt, hur ska du då kunna veta om det stämmer eller ej?

 • Beskriv din kollega som en fåtölj. Hur skulle den fåtöljen se ut? Hur känns den att sitta i? Vad kan man använda den till? Och så vidare. Hitta på använd din fantasi.
 • Beskriv personen som en byrå. Hur ser byrån ut? Motivera varför. Beskriv så utförligt du kan. Hur många lådor har den. Vad finns inuti lådorna?

 • Beskriv som choklad. Vilken choklad skulle du välja? Varför då?

 • Beskriv varandra som en blomma

Ta gärna en fika mellan varven. På en kurskväll brukar vi hinna med tre till fyra övningar. Dels för att tiden inte räcker till men också för att det är krävande för kroppen och psyket att arbeta med energi. Vi orkar helt enkelt inte hur mycket som helst.

Dela gärna upp övningarna på olika tillfällen eller ta pauser där ni gör en meditation för en stunds vila

5. Likheter och olikheter

Arbeta i par. Sitt mitt emot varandra. Koppla in dig på den andra personen.

 • Beskriv på vilket sätt ni är lika varandra.
 • På vilket sätt är ni olika varandra?


6. Hur bor du?

Nu ska ni gå hem till varandra. Arbeta i par eller grupp, vilket ni känner för i stunden. Koppla in dig på den ni ska gå hem till.

 • Beskriv hur utsidan av där denne bor ser ut, hur det ser ut inne. Tänk dig att du går in genom olika rum och vad ser du där?


7. Måla energi

Ta papper och pennor och sväng loss med färgen. Måla vad som kommer till dig. Använd de färger du dras till. Måla de mönster handen skapar.

 • När teckningen känns färdig. Tolka bilden för dig själv.
 • Byt bilder med varandra i gruppen och tolka varandras bilder. Tolka gärna tillsammans för att väcka varandras fantasi och intuition.


Det ska vara kul att arbeta medialt, se till att ha roligt tillsammans

Om ni är en grupp som vill hålla en medial kursdag är ni välkomna att höra av er till mig så skapar vi en dag bara för er

ThereseElisabeth