Inte alltid vad man tror

14.04.2021

Det har varit en spännande resa att spela in podcast Andliga Entreprenörer. Både att få möta nya människor och att få skapa varje avsnitt efter vad det blir. Jag har upptäckt många mönster, både hos de som är med i podden och i mig själv. Ett av de häftiga mönstren jag fann var att varje avsnitt jag spelade in visade en del av min egen resa. De gäster som var med i podcasten visade mig var jag befunnit mig under min resa som andlig entreprenör tills jag kom fram till de entreprenörer som står där jag själv befinner mig idag. Magi...

I veckans avsnitt, Inte alltid vad man tror, möter vi Carolina som arbetat för landstinget under många år med ätstörningar, vilket inte är vad man många gånger tror är en andlig entreprenör. Grejen är att det är ruskigt många inom bland annat vård, skola och sociala instanser, med andra ord de som hjälper och utbildar människor ofta är andliga. Många av dem känner, likt mig själv, att de har ett kall och att de växer av att få arbeta med att hjälpa andra människor. De vill skapa en bättre värld och har funnit en utbildning som började lägga ett pussel till mer kunskap och förståelse för människan på olika plan.

Det finns något på insidan

I alla dessa andliga själar som utbildat sig för att hjälpa, vägleda, stötta och finnas till hands finns ofta en längtan efter att medverka till att skapa en bättre värld. De vet att kan de hjälpa till att förbättra livet för en människa så har de redan uträttat ett underverk. Men längtan blir allt starkare att vilja göra mer. För när de växer andligt och utbildar sig inom personlig utveckling väcks själen till liv från insidan. Själen som ger sig tillkänna i de stunder när de träder djupt in i sig själva.

De vet också någonstans på insidan att de är här för att uträtta något större. Långt där inne viskar en röst att du är annorlunda av en anledning. Du har alltid varit annorlunda. Det är dags att ta reda på vad meningen med livet är samt att du behöver veta att du är i detta liv av en anledning.

Så hur vet jag detta?

Därför att jag har gjort den resan. Jag började precis som Carolina med att arbeta i vården, men i mitt yrke som sjuksköterska. Jag kände att jag hade hittat rätt. Jag älskade mitt yrkesval. Men längs tiden började jag se hur vården skalades av och att vi fick allt mindre tid för patienterna. Organisationerna, vilken jag än arbetade inom, styrde oss i hur vi skulle vårda och göra det som ansågs bäst "enligt vetenskap". Saken är den att "vetenskap" alltid går att vinkla till sin fördel och att vetenskap om naturlig läkning göms undan, eftersom det inte genererar pengar. Det här gjorde mig rasande och jag började därför att bryta mig lös från vården allt mer genom att rikta mitt företag mot behandlingar som gjorde gott för människor. Precis som Carolina nu gör. Hon är på väg att ta steget ut till att bli mer sin egen och våga visa fram den andliga sidan av sig själv. På väg ut ur den andliga garderoben kan man säga. En lite läskig period att befinna sig eftersom det handlar om att visa fram mer om sig själv och att man går mot den stora massan. 

Om du står i samma läge vill jag skicka med dig idag - du är inte ensam. Vi är många som ser annorlunda både på läkning, andlighet och på livet. Om du behöver är du varmt välkommen in i vårt community Livsinspiration för att få samspråka med likasinnade.

Det jag står i just nu är att jag håller på att skapa en nedladdningsbar freebie för att du ska få känna på en del av din kraft och uppleva mer av vem du är på djupet. Om du vill ta del av denna när den kommer, for free, med en ruskigt bra deal inbakad i efterhand, signa upp dig på maillistan.

With Love/ ThereseElisabeth