Helenas läkande resa med Livsinspiration

01.05.2020

"Inom Livsinspiration är det jag som kallas för Gaia. För moder jord och naturen har alltid stått mej varmt om hjärtat."

På Livsinspiration Gaia erhåller du läkning genom naturens krafter och resurser. Men Helena bjuder också på ett och annat skogsväsen eftersom hon har en stark förankring till allt som lever i naturen. Ni kommer att få se mer om henne i bloggen när hon berättar om sina upplevelser i naturen, men idag vill hon berätta om sin läkande resa med hjälp av Livsinspiration.

Min första kontakt med Livsinspiration var på en alternativ hälsomässa i Trollhättan. Jag hade länge velat lära mej tarot men hade inte hittat några kurser att gå. Vid detta tillfälle hade ThereseElisabeth en workshop med tarot och de första orden hon yttrade gjorde att jag tänkte "hos henne vill jag gå och lära mej tarot!". För det hon sa var: "Glöm alla måsten och regler du hört om tarot och tarotlekar. För det som vilken annan kortlek som helst. Den är inte magisk på något sätt. Det är vad du gör med den som skapar magin."

Så jag bokade tarotkurs hos henne och visste då att tolkandet skulle ske intuitivt. Det lät bra för mej för jag har dåligt minne och svårt att lära mej saker. (Eller som jag har förstått senare, jag har svårt att lära mej saker jag tycker är tråkiga, det jag gillar och är intresserad av suger jag åt mej som en svamp.) Jag gick två steg med kurser i tarot då.

Det dröjde ett tag innan vi hade kontakt igen...

Jag fick en diagnos med begynnande artros i höfter, nacke, axlar och knän. Sjukgymnasten gav upp efter ett halvår, och läkarna tyckte att jag skulle äta värktabletter och inflammationsdämpande mediciner och vara nöjd med det. Men jag ville läka kroppen, jag ville blir frisk! Läkarna förstod inte vad jag menade.

Då tog jag kontakt med Livsinspiration igen och fick höra att de skulle starta en kurs med chakrabalansering och jag anmälde mig direkt. Det hände jättemycket under dessa träffar. Och på någon av dessa kurskvällar hörde jag ThereseElisabeth prata med någon annan om Tarotskolan som lät väldigt intressant. Hon sa att det innebar att gå in i sej själv och läka det gamla som hämmar oss i livet idag, dvs personlig utveckling. Men jag tänkte morskt, som jag har förstått senare att jag inte var ensam om att tänka, att jag har ju jobbat så mycket med min andliga och personliga utveckling så att detta blir inte så svårt för mej.

Jag hade ju redan lyckats läka ett liv med en alkoholist och det medberoende det innebär. Jag hade lyckats självläka mej från utbrändhet med hjälp av skogen och naturen i samband med meditationer. Och även när jag utbildade mej till djurkommunikatör så jobbade vi mycket med den personliga utvecklingen. Så detta skulle bli så lätt! Resan var lite tuffare än vad jag trodde från början. 

Men nu skulle jag läka bort min artros helt och hållet, jag skulle bli frisk och kunna sluta med en massa mediciner, och därmed basta! Tarotskolan var på 8 kurshelger och redan efter första dagen så märkte jag att mycket hade hänt. Hela tarotskolan tog två år och det var mycket jobbande mellan kurstillfällena. Så det är svårt att säga vilken kurs som gav mest resultat men mycket resultat har det givit.

Efter att jag kört en meditation på medlemsportalen där jag fick upp en massa saker och som fick mej att hosta så att jag fick kasta mej runt på sidan för jag trodde jag skulle kräkas, läkte mina besvär med halsen.

Jag började för att läka artrosen, men jag hade även många andra mindre problem också. Jag hade till exempel en obehaglig vana att sätta i halsen. Det skedde ganska ofta att jag fick en gnutta saliv ner i luftstrupen och halsen drog ihop sej totalt och jag trodde att jag skulle kvävas. Det var en fruktansvärt obehaglig upplevelse och jag måste ta det lugnt för att kunna andas och inte gripas av panik. Det kunde hända när som helst, när jag körde bil, när jag lagade mat, när jag var med folk i olika sammanhang. Jag skrämde upp många under åren. Detta nu helt har gått över!  Efter meditationen som fick mig att hosta intensivt så har inte denna kvävningsgrej kommit tillbaka. Självklart kan jag nu, som alla andra, sätta i halsen ännu men det löser sej som hos vanligt folk med att jag hostar några gånger och sen är det över.

En annan sak som jag upptäckte tydligt häromdagen, som är läkt nu, är mina problem att inte kunna hålla armarna över axelhöjd mer än några sekunder. Jag har alltid fått otroligt ont. När jag förr skulle klippa mej själv och måste stå länge med armarna uppåt fick jag ta flera pauser och ändå funderade jag på att ge upp för jag hade så ont! På ren envishet, eftersom jag inte kunde gå med halva håret klippt, med tårarna rinnande av smärtan, så klippte jag klart mitt hår. Det tog en hel vecka innan smärtan avtog. Jag lovade mej själv dyrt och heligt att aldrig klippa mej själv igen! För jag klarar det inte med mina dåliga axlar och nacke. Men nu i dagarna var jag i samma situation igen. Jag behövde klippa mig. Jag tröttnade på mitt jobbiga hår så jag klippte mej själv. Det tog knappt en timme. Och jag kom underfund med att jag inte alls hade ont denna gången, varken när jag klippte eller efteråt.

Jag har haft mycket värk i mina ben i hela mitt liv, som inte läkarna kunnat förklara. När jag var liten sa de att det var växtvärk, när jag blev större sa de att det var träningsvärk, fast jag inte tränat.
Denna värk, som har suttit i musklerna i benen och gett en typ av kramp och som var mycket smärtsam har jag nu inte känt av på över tre år sen jag började hos Livsinspiration. Jag tror att just detta försvann nog redan under chakrabalanseringen.

Jag vågar tro på mig själv

Tack vare Tarotskolan och medlemsportalens kurser och meditationer vågar jag stå upp för och tro på mig själv.

Jag har äntligen fått tummen ur att våga starta mitt eget företag, något jag drömt om länge, som jag har sagt att jag ska göra de senaste tio åren utan att det har hänt något. I fjol hände det äntligen!

Även om det är tungt ekonomiskt i början av företagandet och coronakrisen drabbat mig hårt, så har jag kunnat ta det hela med ro. Om jag hade varit i samma situation för några år sedan hade jag haft fullständig panik nu. Nu känner jag att det kommer ordna sej på bästa sätt. 

Sättet att känna tillit till att det ordnar sej och känslan av att veta när man ska göra vad är en helt underbar känsla!

Orden, de viktiga orden, Tillit och Tålamod har jag nu fått en helt ny förståelse för. Jag ser nu fram emot, med tillförsikt, att jag får vara med och hjälpa andra personer med att hitta sitt sätt att växa på likande sätt genom de kunskaper jag bär om naturen.

För att komma tillbaka till artrosen som var det jag tänkte läka från början, även om resan läkte andra delar på köpet... 

Idag är det endast en smärta i min vänstra höft som inte har gett med sig än, men den känns annorlunda än tidigare den också. Min övriga smärta jag upplevde av artrosen i kroppen är numera läkt.

Helena - Livsinspiration Gaia