en-Vägledning - Rider-Waite Tarot

Kort 1: (Solen)

Solen håller på att stiga upp på din himmel - den kommer att bryta igenom den grå molnbanken som utgörs av ditt gamla sätt att tänka. Det nya ljuset kommer att spegla sig i den lugna vattenytan som utgörs av dina nya känslor kring dig själv. Solens och ljusets energi föder din åkermark och det liv som du håller på att plantera, men ny kraft och näring. Detta gör att du kommer att hitta tillbaka till dig själv - det får du på köpet som gåva.

Ditt inre barn börjar att läka ihop, och vad som förut låg under ytan och ruvade börjar nu komma fram i ljuset. Förändringens vindar är antågande i ditt liv. Nu gäller det att hissa seglet så att du inte missar din chans till att blomstra och växa. Led ut dig själv i solljuset och vägra att stanna kvar i skuggan. Du är påväg att ge dig ut på en resa mot helhet och upplysning.


Kort 2: (Tornet)

Det gamla har redan börjat att rasa samman, och det är du medveten om. Frågan är bara om du återigen i panik ska börja laga det som inte går att lagas, eller om du lugnt kan stå kvar i nuet och se på när tornet rasar.

Om du väljer det nya så kommer du också att få en ny möjlighet att bygga upp ditt torn - ditt liv och din inre trygghet - på nytt. Den här gången kan du bygga på stadig grund. Inte på lösan sand. Den här gången är det dags att lägga stenarna i rätt ordning. Alltså, ta rätt beslut från början och sätta igång med bygget av ditt nya liv samt bygga upp dig själv på nytt. Den här gången kommer du att lyckas, och du kommer att kunna forma din ideala självbild, om du väljer att fullfölja.

Även om självkänslan inte finns där riktigt än, så kommer den att vakna till liv igen mer och mer, för varje sten du lägger, då du skulpterar din nya torn och ditt nya fantastiska liv. Det här är en möjlighet för dig, inte en lidelsefull prövning.


Kort 3: (Kejsaren)

Kontrollen över din vardag och ditt liv ser snart helt annorlunda ut, vilket innebär att du kan sluta se dig själv som ett offer för olika omständigheter. Nu är det din tur att forma konsekvenserna och omständigheterna i ditt eget liv. När du väl ser att detta är möjligt och vilken fantastisk förmåga du har att skapa dig själv på nytt, och omforma ditt liv och din vardag, så kommer också din självkänsla att infinna sig.

Du kommer här att upptäcka ditt egna värde, och du kommer att kunna stå upp för dig själv och dina värderingar på ett sätt som du tidigare inte trodde var möjligt. Rätt tid är inne nu, och det är dags för dig att axla tronen, makten och kunskapen över ditt eget liv. Ditt livs och ditt kungarikes krona är det du som ska bära.

Känner du tvivel i nuläget, så kommer detta vara övergående då du inom en snar framtid växer i kungakronan och kan bära den med stolthet. Du är din egen räddare i nöden och du är din egen riddare i blank rustning som kommer till undsättning. Våga stå i din fulla kraft, och glöm inte bort ditt eget värde.

Staffan Stridsberg