en-Tolka tarotkort på djupet

Vad händer inom dig när du granskar ett kort?

Vågar du ge dig hän de känslor som blossar upp?

När vi tolkar tarotkort på djupet behöver vi noga granska våra egna mönster likväl som klientens mönster. Att du eller klienten reagerar med obehag, ilska eller andra olustkänslor över en tarotläggning är ett bevis på att du är på väg att öppna upp det fördolda, det som vi oftast inte vill vara medvetna om.

Att stänga av kontakten med smärtsamma känslor är en del av vårt naturliga försvarssystem. Det som finns under ytan är det som behöver komma fram i ljuset för att det ska bli medvetet och kunna läka. Därav uttrycket: "Ställ fram trollen i ljuset så spricker de". För övrigt blir det mycket svårt att bearbeta det som ligger under ytan om du inte fullt ut är villig att plocka fram det i ljuset. När du väl bestämmer dig för att göra det, är det inte helt ovanligt att du tvingas uppleva det smärtsamma en gång till. Detta är dock nödvändigt om du en gång för alla ska kunna ta dig igenom det som du har med dig i bagaget från tidigare. Målet är just "att ta sig igenom" så att du kommer ut på andra sidan som en mer upplyst och medveten människa. Du är med andra ord inte längre undermedvetet, eller omedvetet kontrollerad i samma utsträckning av det som har legat under ytan och gnagt i alla år. Detta inre arbete skapar individer med större frihet och mer sinnesro, och framförallt större sinnesnärvaro.

Ditt arbete som vägledare och tarotläggare är att plocka fram obehagliga känslor och osanningar, just för att du ska kunna hjälpa till att läka dem. För att du ska kunna tolka och ta hand om mödosamma känslor är det av yttersta vikt att du bearbetar ditt eget djup först.

Du kan använda dig av många delar i tarotkorten tillsammans med din intuition för att komma djupare. Då tarotleken är byggd på många olika traditioner, som exempelvis astrologi och numerologi, är sådana kunskaper också till hjälp för att komma in i varje kort. Att använda rätt läggning och tarotlek är också en del av att komma djupare.

Granska varje kort länge och väl. Plocka fram all den kunskap du äger och som väcks upp i varje kort. Hasta inte från ett kort till ett annat, utan våga stanna och begrunda. Det är endast då du kan upptäcka nya delar på kortet. Och det är även då du kan komma in i sårbarheten som klienten helst inte vill plocka fram. Men det är precis det som behövs för att läkning ska kunna ske. Våga lyfta upp det som trycker både dig och klienten då det är vägen mot sanningen.

Författare: ThereseElisabeth & Staffan Stridsberg