en-Tarotlekar för nybörjare

Som nybörjare kan det vara svårt att hitta rätt Tarotkortlek. Det finns en stor uppsjö att välja på och hur ska man kunna hitta rätt i djungeln?

Fundera först på

Vad ska du använda korten till?

Hur du har tänkt att använda Tarotkorten har faktiskt en rätt stor betydelse. Tänk igenom följande alternativ:

  • Ska du tolka för din egen skull, för vänner och bekanta eller till och med för betalande kunder?
  • Vill du lära dig vad korten betyder rent traditionellt eller vill du arbeta med din intuition. kanske vill du göra både och?

  • Vill du kunna kommunicera med andevärlden via tarotkorten?

Vem ska du tolka korten för?

Om du har tänkt att arbeta med korten mest för dig själv är det enklast att börja med de tarotlekar som är en blandning av tarotkort och orakellek. Dessa kortlekar är i grunden en tarotlek men har även orakelkortens kanaliserade budskap med sig.

Det är nämligen svårast att tolka korten för sig själv eftersom man då kan avfärda det man får fram i korten på grund av att man inte riktigt vill se vad som är fel. Du kan korrigera dina egna svar så att säga. Därför är det ofta passande att det redan finns en text på kortet.

Doreen Virtue och Radleigh Valentine har gjort flera lekar tillsammans som både är vackra, intuitiva och har färdig text direkt på korten. Vill man läsa mer om kortets betydelse finns det mer text i häftet som medföljer.

Intuition eller traditionellt?

Många tror att man måste tolka tarot efter ett bestämt system. Att varje kort måste ha sin bestämda innebörd vilket är helt felaktigt. Man kan lära sig vad varje kort betyder och tolka korten jättebra på denna kunskap. Dock är det ett mödosamt arbete att lära sig vad alla 78 kort betyder, det tar tid. Om du vill börja att tolka tarot på ett mer lättsamt sätt är det enklare att börja med intuitionen. När du sedan kommit en bit på väg kan du börja att lära dig mer om det traditionella systemet som en komplettering.

Det allra bästa är att göra lite av båda, men ha i åtanke att tarotkunskaper är något man lär sig med tiden och efter mycket arbete. Så om du vill arbeta med tarottolkningar krävs det mycket arbete för att förstå hur allt hänger samman. Om du har tänkt att använda korten lite mer för nöjes skull är därför mitt råd att lära dig tolka via din intuition. När du ska tolka med intuitionen är det bästa rådet att ta den kortlek som du tycker om mest.

Traditionella Tarotlekar

För tolkning efter det traditionella systemet och intuitionen

Crystal Vision Tarot
Crystal Vision Tarot

Crystal Vision är en snällare tarotlek eftersom bilderna inte är lika skrämmande som de kan vara i andra lekar. Man kan lätt känna igen de traditionella korten men det finns även utrymme för intuitionen då bilderna väcker upp olika situationer du kan tolka

Thelema Tarot
Thelema Tarot

Thelema  är klassisk men med en djupare touch i korten. Färgerna skiftar i mörker och ljus och väcker både vackra situationer men även oro som kan behöva komma upp till läkning.

The Gilded Tarot
The Gilded Tarot

Gilded tarot har mycket färg och form i sig. Färgerna är tydliga som väcker många sinnen till liv för dina tolkningar. Ofta finns det också djur i bilderna där du kan tolka själv eller använda exempelvis solögas bok Djurens språk för en färdig tolkning.

Den mest kända och klassiska tarotleken är Rider Waite som är ursprunget till de tarotlekar som finns på marknaden idag. Den finns i många olika varianter med gulplättering, djupare färg, klarare färg, nedtonad färg, tydligare symboler och i flera andra typer.

Rider Waite är en bra kortlek när du ska arbeta med symboler och den traditionella tarotläran. Den är dock inte lika lämpad till att använda din intuition. Därför brukar jag inte nämna den som nybörjarlek, men jag vill ändå ta upp den då det är den mest köpta och använda tarotleken

Intuition och kanalisering

När du ska tolka mestadels med intuitionen blir du friare i ditt val av kortlek. Du kan helt enkelt välja den lek du tycker är vackrast, som får igång din fantasi och kreativitet eller som väcker mest känslor.

När du vill arbeta med kanalisering, det vill säga ta kontakt med andevärlden via tarotkorten, är den lek som väcker mest känslor till liv och som känns som att den talar till dig när du ser på korten det du ska välja.

För att väcka din fantasi

Intuitionen talar genom tydliga direktiv

Hip witch Tarot är en rolig och annorlunda lek. Den tar dig direkt in i tydliga situationer där du lätt kan tolka vad du ser i kortet. Den väcker med sina tydliga bilder händelser ur livet till liv.

Faerie Tarot speglar en sagovärld med tomtar och älvar blandade in i leken. Den har klara färger och spännande figurer som gör att du kan tänka ut egna sagor som blir din tolkning till dig själv eller annan

Twilight Tarot är fantasifull att arbeta med. Den är av ett eget slag och väcker både skrämmande, spännande och fartfyllda händelser till liv. Du får lätt en känsla direkt du tittar på ett kort som du kan arbeta vidare med i din tolkning

Tala med andevärlden

När du vill använda korten till att kanalisera budskap

I shadowscape tarot finns många gömda symboler och du hittar nya väsen i korten nästan varje gång du använder den. Bara av att titta på korten kommer du högre i den energi och leken lämpar sig mycket väl för den som vill djupare in i korten och budskapen

The Good Tarot är med sina vackra bilder en snabb portal upp till änglaenergier och guider. Speciellt när du mediterar en stund innan du börjar arbeta kommer du få ett mycket gott utbyte av korten i dina kontakter.

Det finns oändligt antal till med tarotlekar och många fler kommer ut på marknaden hela tiden. Om du vill veta mer om hur det kan vara att arbeta med olika lekar kolla in på övriga inlägg och videomaterial här på Tarotskolan


ThereseElisabeth