en-Arbeta med änglar

28/05/2018

Det här inlägget är från en workshop jag brukar hålla på min mottagning. Samla gärna ihop en egen grupp att göra övningarna tillsammans med. Du kan göra övningarna ensam men det kan vara roligare och enklare att vara flera för reflektioner och influenser att dela med varandra

En ängel kommer nästan aldrig oinbjuden. De kommer när vi ber om hjälp eller när vi vill inleda ett samarbete att arbeta i glädje och sprida ljus över jorden. De kan dock ingripa självmant när det är fara för någons liv.

De påverkar oss ofta genom våra känslor. Vi kan känna en stark kärlek, en stor trygghet, glädje eller omfamnande av ljus. De är stora energiväsen med en stor påverkan om vi öppnar upp oss för all den oerhörda kärlek som de sänder till oss. Man behöver inte tro på änglar för att känna av dem eller se dem men starkast påverkan får du när du är mottaglig för höga energier.


1. Meditation

Du kan välja att använda en meditation där du möter änglar eller musik som skapar samma fenomen. Den spellista vi har använt på kursen bestod av låtarna:

 • Angels singing gloria
 • Angels we heard on high

 • Tusen röster

 • Sprid ditt ljus

Du kan använda egen musik som du upplever ger dig en högre kontakt. änglarna kommer att infinna sig vad du än väljer eftersom din intention är att få kontakt just nu.

Meditationen ska du använda för att koma i stämning, få lugn och känna änglarnas energi i kroppen. 


2. Vilken ängel vill du arbeta med?

Utan att först läsa vad de olika änglarna kan hjälpa dig med, välj det namn du dras till först. Följande beskrivningar av änglarna är från Doreen Virtues bok Så hör du dina änglar

Ariel: Jordens ärkeängel, arbetar för planetens bästa. Vakar över naturen och hjälper till med att läka djur. Kalla även p Ariel för att bli mer bekant med älvorna, för att få hjälp med miljöfrågor eller läka ett djur

Azrael: Kallas ibland för dödens ängel eftersom han möter människor när det är dags för deras fysiska kropp att lämna jordelivet. Han följer dem till andra sidan. Han hjälper även präster inom alla religioner och även andliga lärare. 

Chamuel: Hjälper oss identifiera viktiga delar i livet. Kalla på Chamuel för att hitta en ny kärleksrelation, nya vänner eller ett nytt arbete eller för att finna borttappade ting. När din nya situation är ett faktum hjälper han dig att upprätthålla och bygga upp den.

Gabriel: Hon är budbärarängeln som hjälper alla jordiska budbärare, som författare, lärare och journalister. Kalla på Gabriel för att få bukt med rädsla eller svårigheter med att komma igång med sådant som har med kommunikation att göra eller alla aspekter av att bli gravid, adoption och tidig barndom.

Haniel: När du vill få in välvilja och dess följder (fred, frid, glädje i goda vänners lag, skönhet, harmoni och så vidare) i ditt liv. 

Jeremiel: Inspiratör som ger oss motivation att hänge oss åt andliga tjänande handlingar. Han är också inblandad i processen för att uppnå gudomlig visdom. När du känner att du andligen har kört fast och vill få tillbaka entusiasmen för ditt gudomliga uppdrag.

Jofiel: Hon är konstnärernas skyddsängel som hjälper oss att se och upprätthålla skönheten i livet. Kalla på henne innan d påbörjar ett konstnärligt projekt. Hon är även en fengshui ängel som kan hjälpa dig städa ut skräp.

Metatron: Arbetar tillsammans med jungfru Maria för att hjälpa både levande och döda barn. Hans ingripanden handlar ofta om att hjälpa ungdomar att öppna sig för andligt medvetande och andlig förståelse. Han hjälper också kristall och indigo barn att hålla liv i sina andliga gåvor och att hantera skolan, situationen hemma och andra delar av livet.

Mikael: Befriar jorden och dess invånare från rädslans effekter. Han ger oss alla mod och styrka att följa vår sanning och slutföra vårt gudomliga uppdrag. Du kan även be honom fixa mekaniska eller elektriska problem.

Raquel: Rättvisans och ärlighetens ängel som kämpar för de svaga och utsatta. Be honom om hjälp när du känner att du blir övermannad eller manipulerad.

Rafael: Är ansvarig för fysisk läkning. Han hjälper alla som brinner för hälsa och välmående, vilket även inbegriper dem som ännu inte är aktiva inom detta område. Kalla på honom i samband med skador eller sjukdomar. Be honom om hjälp inom ditt arbete med läkning, utbildning och att starta en egen verksamhet.

Raziel: Han hör alla gudomliga samtal om världens hemligheter och mysterier. Kalla på honom när du vill förstå esoteriska saker, inklusive dina drömmar eller fördjupa dig i alkemi eller arbete med manifestationer.

Sandalphon: Är musikens och bönens ängel. Han hjälper Mikael med rädslans effekter genom musik. Sätt på lugnande musik och kalla på honom för att jag andlig förvirring på flykten

Uriel: Låter ljuset flöda över besvärliga situationer, vilket bringar ljus över vår förmåga att lösa problem. Kalla på honom när du hamnar i en knepig situation och behöver tänka klart och hitta svar. Han hjälper även studenter och människor som behöver intellektuellt stöd.

Zadkiel: Det goda minnets ängel och även han hjälper studenter. Kalla på honom för att få hjälp att komma ihåg vad som helst, även din egen gudomlighet.


3. Automatskrift

Du har valt den ängel du vill arbeta med idag. Nu ska ni börja att kommunicera. 

 • Ta papper och penna.
 • Blunda.

 • Känn in energin av den ängel du valt. Skriv ner allt du förnimmer

 • Skriv allt du får till dig, bilder, ord, känslor och vetskap. Allt du känner och upplever ska skrivas ner.

 • När du fått ner allt du fått till dig, ställ frågan: Vad är mitt livssyfte? Lyssna och känn efter svaret.

Att kommunicera med Änglar

Eftersom änglarna vibrerar på en mycket högre energi än vi i vår fysiska kropp gör kan det i början kännas svårt att höra änglar. Det kan därför krävas träning för at börja höra mer klart vad de vill förmedla till dig. Tänk dig som att du trampar upp en ny stig i skogen, du behöver gå den stigen några gånger innan du märker att det blivit en väg

De flesta människor upplever Änglar som en emotionell eller fysisk känsla. Det kan känns varmt, mysigt, du känner dig trygg, du kan känna dofter, förändringar i temperatur eller lufttryck. Ibland känns det som att någon rör vid dig och många upplever att det kan finnas avtryck i soffa/säng som att någon har suttit bredvid dig.

Ibland hör vi en stark röst utifrån, ibland som om någon talar till dig genom dina egna tankar.

De budskap du får är kärleksfulla och inleds med orden du eller vi. Du kan se färger, starka ljussken eller gnistor och blixtar framför dig när änglar är i närheten. 

Det som upprepar sig

Änglar meddelar sig genom saker som upprepar sig. Genom musik, drömmar, idéer, att du får samma text till dig, sifferkombinationer, upprepande av en boktitel, genom djur eller växter, molnformationer, stenar, de kan använda det mesta. Om du får till dig upprepande fraser eller ord kan du vara säker på att det är meddelanden från Änglar (eller dina andliga vägledare) som vill visa dig något.

Meddelanden handlar ibland bara om att de vill visa att de hör dina böner, att du inte är ensam och ibland handlar det om vilken väg du ska gå. Äkta vägledning är alltid upplyftande, motiverande och uppmuntrande, positivt och handlar om hur du kan förbättra ditt eller andras liv. De dyker upp plötsligt och passar ihop med dina naturliga fallenheter.

Ett steg i taget

Ibland kan meddelanden verka "oviktiga" som att ringa någon, skriva ett brev, gå på mötet osv. Änglarna visar oss bara ett steg i taget och om vi följer anvisningarna får vi nästa instruktion när vi gjort den första. Steg för steg vägleds vi hela vägen mot att förverkliga den avsedda manifestationen.

Vi kan ofta ha en annan tidsuppfattning än Änglarna. Vi vill att allt skall ske med en gång, eller att vår bön skall levereras på ett visst sätt. Men Änglarna som samarbetar och verkar genom den största energin (Källan eller Gud) vet vad som är bäst för oss. De levererar på det sätt som är det högsta bästa för oss, även om vi inte alltid förstår detta vid tillfället som det levereras. Leveransen kommer också när vi är redo, och det kanske infaller först någon månad (ibland flera) senare för då har vi fått till oss de lärdomar vi behövde för att ta emot det bästa och vi har då mer förståelse.

Be om specifik hjälp

Du måste inte arbeta inom "andliga" områden för att samarbeta med Änglar. Eftersom olika Änglar har sina specialiteter inom olika områden kan du söka reda på just den Ängel som du kan använda både privat och i ditt arbetsliv. De är alla sända av källan till vår hjälp.

Det du kan göra för att underlätta samarbetet är att be om hjälp och var specifik med vilken hjälp du vill ha. När du talar utifrån ditt hjärta och din sanning får vi alltid hjälp, att tala högt kan ge dig mer kraft, men som ovan kanske inte alltid i den form vi har tänkt eftersom de levererar det som är bäst för oss. Dina böner får heller inte gå emot guds plan för din själ eller vara skadlig.

Du behöver vara närvarande med öppet sinne för att ta emot budskapen och ha tillit att dina böner alltid blir hörda. Fokusera på glada och positiva ting, då är det lättare att se svaren.

Änglarna söker efter människor som regelbundet åkallar Guds ljus till att bli deras kompanjoner i det planetära helandet, kommunicera därför dagligen med Änglar om du vill starta ett samarbete. Det blir lättare för varje dag.

Vi har alltid en fri vilja och kan därför välja att inte följa den vägledning vi får. Men du märker snart att när du inte följer den gudomliga vägledningen, då känns det som att köra fast. Många undviker vägledningen på grund av någon rädsla för förändring.

Sifferkombinationer

Doreen Virtue skriver i sin bok Med Änglarnas hjälp koder du kan använda om du får sifferkombinationer till dig. Om du får flera siffror kan du sätta ihop meddelandena till en mening

   0.      Din skapare älskar dig

 1.  Se upp med vad du tänker och tänk bara på dina önskningar istället för det du är rädd för, eftersom du drar till dig det du tänker på.
 2. Ha tillförsikt och ge inte upp hoppet

 3. Jesus eller andra uppstigna mästare hjälper dig

 4. Änglarna hjälper dig med den här situationen

 5. En positiv förändring är på väg för din del

 6. Överlåt alla rädslor som gäller den fysiska eller materiella världen åt Gud

 7. Du är på rätt väg...fortsätt framåt

 8. Överflöd och rikedom är på väg åt ditt håll nu

 9. Börja arbeta med ditt livsändamål utan dröjsmål

Be om personligt tecken

Olika människor kan få olika tecken till sig som ett personligt tecken, till exempel som att du ser hjärtan överallt. 

4. Sätt dig i stillhet. Ta några djupa andetag. Känn in änglaenergin. Be om att få svar på vilket tecken änglarna kommer att använda i sin kommunikation fortsättningsvis. Var sedan i vardagen uppmärksam på när du ser detta tecken, det visar dig att änglarna är med på din färd och hjälper dig.


5. Dra Änglakort

Om du har en änglalek eller en orakellek ska du använda den.

 • Ställ en fråga du önskar svar eller vägledning av änglarna
 • Dra tre kort

 • Tolka först korten själv vad du upplever att änglarna vill visa dig med dessa kort. Läs sedan i det bifogade häftet vad korten vill säga

 • Känn in om änglarna vill säga något mer utöver det du har tolkat och läst


6. Arbeta med budskap

Varje person i gruppen skall högt förmedla ett budskap till alla i gruppen. Det gör ni genom att känna in änglaenergin och helt enkelt säga det som kommer till er. Försök inte tänka ut budskapen, känn i hjärtat och tala utifrån det.

7. Känn energi på olika änglar

Alla änglar känns olika i sin energi. Mikael känns stadig, stark och trygg medan Rafael är lugn och mjuk. Du kan ofta känna Rafaels helande gå genom dina händer när du befinner dig i hans energi.

Sätt dig i stillhet och känn på flera änglar hur du upplever deras energi. Skriv gärna ner vad du känner så att du kan använda denna information i senare kontakter. Använd listan i början av inlägget på de olika änglarna och välj några du vill känna av energin på.


8. Måla änglar

Använd papper och färgpennor eller tavelduk med akrylfärger om du vill använda din målning till en tavla.

 • Blunda. Känn in en ängel att arbeta med.
 • Förstärk gärna energin med hjälp av musik

 • Använd den färg du dras till. Gör färg och form efter din intuition om hur du ska arbeta.

 • Om fler änglar uppenbarar sig, måla även i dessa på din tavla

 • Använd hela tiden din intuition, tänk på att det inte behöver bli bilder föreställande änglar utan att du bara lägger färgen där du känner. När du granskar din bild efter att du är färdig kommer du att hitta änglar inne i bilden ändå.


9. Varför är du här idag?

Det finns alltid en anledning till att vi stöter på saker varje dag. Att du läst igenom den här kursen är en del i att få budskap till dig om vad syftet med kursen är tänkt att ge dig idag.

Koppla upp dig i änglarnas energier. Förstärk gärna med musik för att komma upp i de höga vibrationerna. Ställ följande frågor

Sprid ditt ljus. Vad är känslan av ditt syfte? Var kan du sprida ditt ljus? Vilken ängel kan du samverka med då? 

Var uppmärksam på varje steg som för dig till målet

Om du har svårt för att höra, se eller känna svaren och änglarna idag. Gör övningarna flera gånger så kommer du att trampa upp din stig. Om du kommunicerar en stund med änglar varje dag kommer du snart att förstå dem med lätthet

ThereseElisabeth