Dagens tarotkort

12.06.2018

Vilket nummer dras du till?

Välj ett kort - Läs betydelsen

1. Balance - Ta andras råd i beaktande. Reflektera och lyssna inåt för att komma fram till en bra lösning. Ta den tid du behöver. Det finns ingen anledning till stress.

Det är dags att vara öppen och ärlig gentemot dig själv och andra för att kunna växa. Din andliga utveckling har kommit så pass långt att du nu står i ett val att följa dina gamla mönster eller ljuset som du längtar så hett efter. Det går inte att leva kvar i det gamla om du vill skapa förändring.

Förändring innebär många gånger uppoffringar i att behöva lämna det som inte längre gagnar dig. Det kan handla om en relation, ett arbete, förlegade tankesätt eller kontrollbehov. Det du känner att du behöver släppa taget om är det rätta vid detta tillfälle. Att släppa taget innebär att vi möter vår rädsla om vad som skulle kunna gå snett när vi lämnar den gamla tryggheten bakom oss. Egentligen är det en falsk trygghet eftersom den inte längre ger dig den energi eller uppfyller de behov du har här och nu. Du längtar efter något djupare, något högre och om du vill att detta ska komma in i ditt liv och i din existens behöver du släppa taget. Du behöver inte vara rädd. Du kan inte göra fel val när du följer ditt hjärta. Tanken däremot spelar oss många spratt och gör allt för att du ska stanna i din falska trygghet. 

Just nu kan andras råd faktiskt hjälpa dig mer än vad du tror. Ett perspektiv utifrån kan vara det som behövs för att du ska få klarhet och även för att få modet att släppa taget. Välj att tala med den du känner förstår dig och som du kan vara helt och fullt öppen gentemot. De som dömer dig för dina handlingar eller tankar är inget bra val just nu, så välj med omsorg om vilka du anförtror dina tankar till.

Du är starkare än du anar. Lejonet du har inom dig vill slå sig lös. men inte med aggressivitet utan med en pondus du inte tidigare har skådat i ditt inre. Släpp lös din inre kraft genom att rengöra ditt inre och dina känslor. Gråt ut, skrik ut och gör det du behöver göra som kroppen ber dig om. Ta ärkeängel Mikael till hjälp om du behöver modet och styrkan för att släppa lös din egen inre kraft. Han kan även hjälpa dig att släppa på de osunda eteriska band som håller dig tillbaka. Be honom om att kapa banden så att du kan gå stadigt framåt.

2. Two of spring - En ljus tid manifesteras genom hårt arbete och kreativitet. Slå dig samman med partners som delar dina visioner. Stora processer sker just nu. 

Det är tid att agera. Du har väntat länge nog nu. När du väntar och håller tillbaka din livsenergi hindrar du också flödet att komma till dig. Du behöver sätta båten i vattnet då den på torra land inte kan göra det den ska. Med andra ord att du väljer att agera efter det du känner är ditt rätta element just nu. Det är tid att blomstra, tid att finna kärleken till livet och till dig själv. Ta stegen för din egen skull och inte för andras.

Samtidigt är det en tid där du behöver samarbetspartners som är på samma energinivå som du. Ta dig tid att umgås med de som stöttar och förstår dig. Det kan även vara större samarbeten eller partners som du ingår en typ av affärsverksamhet tillsammans med, eller skriver kontrakt. 

En del finns fortfarande under ytan som du behöver plocka fram i ljuset för att kunna reflektera över och förstå hur du ska ta dig vidare. Dina undermedvetna känslor kan göra sig mer påminda under den process som nu sker. Det kan göra att du känner det som att du inte reagerar eller beter dig som vanligt. Men var lugn allt är i sin ordning. Allt detta väcks upp inom dig just för att du ska bli medveten om det undermedvetna. Så att du kan göra dig av med det du inte längre behöver. Äkta och rena känslor kommer fram i detta.

Processen som sker innebär att du växer och blir medveten. När du handlar efter din nya medvetenhet kommer du till en högre nivå av din utveckling. Men det kräver även att du handlar redan nu. Ta steget ut och slå dig fri, tillsammans med likasinnade. 

3. Nine of winter - Ogrundad rädsla. Du fokuserar på värsta scenario som kan ske och låter därmed obefogad oro förstora upp problemet.

Den oro du känner just nu är egentligen obefogad då du hakar upp dig på sådant du inte vet svaret på än. När du oroar dig för framtiden om hur det ska bli, hur saker ska tas emot av andra eller att du inte kommer att lösa den problematik du står i just nu låter du tankarna fara iväg till platser som inte existerar än. Denna oro har inget gott syfte då den endast gör att du oroar dig helt i onödan. För du vet som sagt var inte hur det blir än, så varför oroa sig i förtid?

Hämta dig själv tillbaka till nuet. Se på situationen som den är just nu. Vad kan du göra just nu? Hur kan du ta reda på mer fakta? Behöver du tala med någon eller göra något för att ta reda på hur det egentligen ligger till istället för att förlita dig på tankens rädslor. Finns det något här och nu som du behöver oroa dig för? Om det gör det, vad kan du göra just nu för att komma ur denna situation? Om det inte går att lösa just nu, släpp oron så länge och fokusera på att här och nu kan du inte göra något. Släpp på kontrollen och låt dig själv vara i nuet. Det är då svaren kommer till dig om vad du behöver göra.

Är problemet så stort som du tror? Ofta kan vi förstora upp situationer helt i onödan. Åter igen, fokusera på nuet och slappna av. Allt kommer att lösa sig och allt sker av en orsak. Vad kan du lära dig av det som sker just nu?