Boktips: Änglarnas medicin

30.04.2018

Författaren Doreen Virtue har skrivit många böcker som handlar om änglar, deras påverkan, hur de kan hjälpa oss i olika sammanhang och som i denna bok om hur de kan hjälpa oss att läka. Doreen använder ett enkelt språk och är extra bra till den som är nybörjare i den andliga världen.

Den här boken fick mig att vilja upptäcka energierna på ön Santorini i Grekland där Doreen befann sig när hon började på boken. Jag hade redan något år tidigare känt en dragning till Santorini och när jag läste boken bestämde jag mig för att åka dit. Ön har verkligen enastående energier och det finns en hel del magiska platser att besöka där.

Men här och nu kommer jag att visa de stycken Doreen skrivit om hur vi kan kapa osunda band och skapa skydd omkring oss om vi behöver det. Om du har människor omkring dig som påverkar på ett osunt sätt kan de här övningarna hjälpa till på ett gott sätt. Tänk på att du kan behöva upprepa en övning flera gånger för att förstärka skyddet varje dag om du behöver det. 

Kapa band med ärkeängel Mikael

"Mikael har ett svärd som kapar alla negativa band. Tänk bara: Ärkeängeln Mikael, jag åkallar dig nu. Kapa de band av rädsla som urlakar mig på energi och vitalitet. Sitt sedan i tystnad och låt honom kapa banden. Han skickar läkande energi genom de avskurna bandet till både dig och den andra personen. Känsliga människor uppfattar förändringar i kroppen och lufttrycket när Mikael kapar banden, åtföljt av en ökad energi samt att eventuell smärta minskar eller försvinner helt."

Kapa envisa band

"Mikael kan bara kapa banden om du är redo att släppa taget om gamla oförrätter som du sätter i samband med den person du är förbunden med. om du håller fast vid ilska eller en ovilja att förlåta går det inte att kapa bandet. I sådana fall kan du använda samma metod som ovan, men med tillägget: Jag är beredd att byta all smärta mot frid. Jag ber att friden får ersätta smärtan nu."

Rengöringsskum mot kladd och klibb

"En gång när jag var i Brisbane lade jag märke till en ny sorts band som är mer likt spindelväv- tunt och klibbigt. de fastnade på Mikaels svärd, ungefär som spindelväv skulle göra på en kniv. Jag bad Ärkeängel Rafael om hjälp, och han gav mig den här metoden:

Se eller känn ärkeängels Rafael på väg mot dig med en burk rengöringsskum, som han sprejar över hela dig. Skummet, som ser ut ungefär som ugnsrengöring, löser upp band av rädsla i nya eller kortsiktiga relationer. När skummet har löst upp banden helt och hållet gör Rafael rent med grön, läkande vätska. Nu är du fri från tunna band, och du bör märka en ökad energi."

Sköldar och psykiskt beskydd

"Det är viktigt att skärma av sig energimässigt när man vet att man kommer till en situation med lägre energier. Det är särskilt viktigt om man är känslig, eftersom man då tenderar att dra till sig andras energi

Du skyddar dig genom att enkelt föreställa dig, tänka eller att se att du är fullständigt omgiven av ett ljus i den färg du väljer. Men skyddet blir allt svagare efterhand, så du måste upprätta det på nytt var tolfte timme eller så"

"Vitt ljus: Ett bra skydd mot brott och fysiska attacker. Det väcker närvaron av extra änglar omkring dig.

Rosa ljus: Den rosa skölden skyddar mot negativitet. Den är värdefull när du är tillsammans med negativa, gnälliga eller skvallriga personer, för det är bara kärleken som kan tränga igenom den rosa skölden.

Grönt ljus: En fysiskt läkande sköld. Använd den gröna skölden till personer som är skadade eller sjuka."

ThereseElisabeth