Myter om tarotkorten

05.03.2018

Vad är det för regler som gäller när du tolkar tarotkort? Vad behöver du för plats att tolka på, hur blandar du leken och hur gör du för att rena energierna i kortleken

Sanningen är att det faktiskt inte finns några regler att förhålla sig till. Det är nonsens, gamla myter och föreställningar sedan lång tid tillbaka som skapat traditionen av att du måste utföra vissa riter eller hålla dig till olika sätt att handskas med din tarotlek. Inget av det är sant.

Det sägs att det finns en massa regler du skall förhålla dig till när du lägger tarotkort, till exempel att blanda leken på ett visst sätt, aldrig låta någon röra din kortlek, du måste rena dina kort, du måste ha en sidenduk till att lägga på eller svepa in korten i, stenar behövs för att lägga i lådan där korten ligger, du måste lägga korten kronologiskt efter användning, den ska få energi av månljuset, du själv måste dra kortet som ska tolkas, eller klienten, du måste ta med höger hand, eller vänster, du måste kupera korten, du måste ta översta kortet. Du förstår säkert själv - det skulle bli mycket att hålla reda på. Det finns nämligen ett oändligt antal till med så kallade regler som vi inte ens tänker rada upp här. De har nämligen ingen som helst betydelse för dina kort eller dina tolkningar. Och om vi skulle förhålla oss till regler, vilka är det då som gäller, vem säger vilken lära som i så fall skulle vara rätt? 

Det är inget magiskt med tarotleken. Att göra en tarottolkning är att läsa av klientens energier. Hur du tolkar energierna är det viktiga. Du är med andra ord magikern i sammanhanget. Tarotkorten är ett verktyg där du arbetar med bildspråk och struktur. Inte så mycket magi med andra ord.

Du kan tolka, lägga korten, blanda, kupera, dra korten och förvara korten precis hur du vill och det kommer att funka ändå. Du gör precis som du vill och hur du känner. Det finns inga rätt eller fel.