Arbeta med guider

16.04.2018

Din andliga guide finns med dig även om du inte alltid kan uppfatta det. De är den trygghet i livet som varit med i skapandet av din livsplan. Detta innebär att din guide har informationen om vad du ska utveckla och vilket syfte du har i ditt nuvarande liv.

Eftersom de vet vilken utveckling du behöver vägleder de dig ständigt till att utmanas och ta de steg som du behöver för att nå ditt livsmål. 

Du har alltid ett val att inte följa vägledningen du får men din andliga guide arbetar för ditt högsta bästa och kommer inte att ge sig innan du förhoppningsvis, till slut väljer det som behövs för att nå ditt livsmål.

Kan anhöriga vara andlig guide?

Många frågar sig om våra bortgångna anhöriga kan vara våra andliga vägledare men din guide befinner sig på en högre kunskapsnivå där de har översikt över din livsplan. Dina anhöriga kan dock gå in som rådgivare under livet.

Vissa guider har levt på jorden tidigare, ni kanske till och med har levt tillsammans under något liv. Somliga guider kanske endast har verkat som just andlig vägledare under hela dess existens. Din vägledare har en unik själ, precis som du och ni har sammanfogats i detta liv för att arbeta tillsammans.

Hur många guider har vi?

Hur många guider du har kan förändras genom livet. Vissa har bara en medan andra har flera som du kan arbeta med samtidigt. Din sammansättning av andliga vägledare är just vad du behöver under ditt liv, just nu.

Dina guider har olika personligheter och kunskaper. Om du arbetar med något speciellt under en tid av livet kan du erhålla en guide just då som är specialist inom just detta område.

Vilka guider du har just nu är även baserat på den utvecklingsnivå som du befinner dig i för tillfället. När du tar stora steg i din andliga utveckling kan du tilldelas en eller flera nya huvudguider som får till uppdrag att fortsätta att ta hand om dig.

Vad är en andlig vägledare?

En andlig vägledare är en form av ängel, en så kallad skyddsängel. Det är en ren energi som egentligen inte har något utseende eller namn. Dock kan de gestalta sig i en form eller anta ett namn för att det ska vara lättare för dig att uppfatta energin och deras uppgift. För många kan det kännas tryggt att få ett namn och en form på den själ som finns vid din sida. Om du behöver det, be då om detta. Och googla gärna på svaren du får då det kan ge dig nya insikter.

Energin som andliga guider ger ut känns igen genom att den är kraftfull och betryggande. Den känns ofta fast, stadig och kan kännas som en del av dig själv. Många upplever att känslan av guider är att de står snett bakom eller att ni är sammanfogade genom din rygg. Om man jämför med känslan från änglar, som är högre och luftigare i sin energi, så är din guide mer centrerad mot jorden, en så kallad lägre energi. Det betyder dock inte att de är en lägre ras eller att de har en mindre betydande roll.

Hur kommunicerar guider?

Precis som änglar meddelar sig din vägledare genom saker som upprepar sig. Genom exempelvis musik, drömmar, ideer, att du får samma text till dig, sifferkombinationer, upprepande av boktitel, genom djur eller växter, molnformationer, stenar etcetera. Du och din vägledare kan komma överens om personliga tecken er emellan, så att du vet när det är ni som samverkar.

Skillnaden i vägledningen mellan änglar och guider är att din vägledare oftast känns kraftfullare och som att någon puffar dig bakifrån för att du ska ta ett kliv framåt. Din vägledare är mer "gåpåig" och ihärdig än vad änglarna är och de ger sig inte i första taget.

Vägledning från din vägledare är alltid fylld av kärlek menad bara för dig. Den ger en stark känsla av trygghet och är alltid upplyftande, motiverande, positiv och handlar om hur du kan förbättra ditt liv. Även om du inte alltid förstår hur ett så enkelt budskap som att ringa en släkting skulle kunna ge dig ett bättre liv, så kan det vara just din mormor som ger dig svar på något du grubblat över länge. Genom detta svar kan du se klarare på vägledningen som du fått. Guider och änglar visar oss bara ett steg i taget och om vi följer anvisningarna får vi nästa instruktion när vi gjort den första. Steg för steg vägleds vi hela vägen mot att förverkliga den avsedda manifestationen.

Vad är skillnaden att ha en guide eller ängel som vägledare?

Din vägledare samverkar med dig för att du ska växa medan änglar arbetar på en högre nivå med att ditt arbete ska tjäna andra människor. Eller att du har ett lite större uppdrag på jorden.

Änglarna samverkar med människor som regelbundet åkallar Guds ljus till att bli deras kompanjoner i det planetära helandet. Medan din andliga vägledare arbetar för att hela dig och din situation. När du helat dig själv grundligt kan din vägledare bytas ut mot att istället tas över av en ängel, eftersom du då kommit så långt i ditt andliga utövande att du nu ska tjäna mänskligheten.

Övningar för att öka ert samarbete

Vad du kan göra själv

Meditation

Det finns många guidade meditationer där du kan få möta dina guider. Det finns meditationer här på medlemsportalen, på youtube eller i appen insight timer för att nämna några exempel

Skriva

Ta fram papper och penna. Sätt dig i stillhet där du är ostörd. Fokusera först på att slappna av genom dina andetag. När du känner dig lugn tar du pennan.

Lyssna om du hör något. Skriv ner allt som kommer till dig. Även om det bara verkar vara dina egna tankar.

Känn vad som känns. Skriv ner allt detta.

I början kanske det bara kommer enstaka ord eller känslor. Desto mer du gör denna övning ju mer kommer att komma till dig.

Du kan även ställa frågor. Skriv ner det svar som kommer till dig.

Musik

Använd musik som du tycker har en bra innebörd, text och som du gillar. Du kan spela själv eller lyssna  på andras musik. Genom den musik som du själv tycker om kan guider förmedla känslor och insikter till dig.

Tarot och orakelkort

Använd orakelkort med sina färdiga kanaliserade budskap för kommunikation.

Testa också tarotkort där du själv tolkar bilden med hjälp av din intuition för att utläsa vad din guide vill förmedla till dig.

Vad är vårt tecken?

Be om ett tecken. Detta tecken kommer din guide att använda när denne är i närheten samt för att du ska veta att du är på rätt väg. Om du inte får ett svar direkt kommer tecknet att uppenbara sig vid flera tillfällen under de närmaste dagarna. Var uppmärksam.

Gör tillsammans med andra

Måla bilder

Du kan måla själv vad du känner in från din guide. Men ibland kan det vara lättare att måla varandras. Bestäm vem som ska måla vems guide. Måla allt som kommer in i huvudet. Det kan vara bara färger eller mer konkreta bilder.

När ni målat färdigt tolka varandras bilder

Ta in varandras Guide

Att kanalisera en guide behöver inte vara svårt.

Säg det du hör, ser, tänker och känner. Reflektera tillsammans om vad som ska förmedlas genom detta.

Gå på seans eller vägledning

Ta hjälp av ett medium för att få kanaliserade budskap från din andliga vägledare

Gör en betydelse för siffror

Lägg upp siffra 0-9. Skriv vad varje siffra har för betydelse för er. Ni kan använda er av numerologi eller helt enkelt hitta på egna betydelser. Det spelar ingen roll eftersom det ni skriver kommer era guider att använda sig av.


Det allra viktigaste är att låta det få ta tid att skapa kontakt med dina vägledare. Du behöver öva upp din förmåga om du är nybörjare för att förstå det språk som din vägledare använder.

Det finns även böcker om hur du kan öva upp dina mediala förmågor som du kan använda även i hur du stärker upp din kontakt. Det är egentligen ingen skillnad i att tala med anhöriga eller guider på andra sidan. Stärker du det ena perspektivet kommer det därför att ge resultat även på det andra.

Det finns även övningar under medial utveckling här på medlemsportalen som du kan använda för att träna upp dina mediala förmågor