Arbeta djupare

19.04.2021

För att kunna ta in och få plats med allt det nya i livet krävs det att det som är förlegat behöver släppas: det innebär att avsluta, släppa taget och acceptera det som inte längre ska med på resan.

Det kan vara en process och omställning i sig självt släppa och plocka in det nya i livet. Kan kännas kaosartat när man står mitt i det, men det betyder också att du håller på att träda djupare in i något.

Precis som narren i tarotkortens värld handlar det om att våga ta klivet ut eller inåt. I vilket fall som helst så är det att omfamna det nya likt ett barn som ger sig i kast med nya spännande äventyr. Men för att nå spänningen, träda in i allt det nya måste du först släppa taget.

Det är vad vi står i på delar av Livsinspiration just nu. Släppa taget. Träda in i nytt. Massor sker bakom ytan och vi arbetar hela tiden djupare in i själens visdom som visar oss vägen om vart vi bör ta nästa steg. I veckan blev vår tarotkurs Inner Voice Tarot äntligen färdig. Den var en del av avslut, för när den blev klar kan vi nu ta tag i den nya kursen om karman och relationer.

Men, vad har då detta att göra med arbeta djupare? Jo, tarotkursen är ett sätt att arbeta djupare med att upptäcka mer om sig själv och sitt liv på samma gång som du lär dig att tolka tarot med ett oändligt djup. Podden Andliga entreprenörer denna vecka handlar om att arbeta djupare och jag själv står i att träda ännu djupare i mig själv - in i själens fulla potential. Mot friheten. 

Det är många som arbetar med personlig utveckling, med sina ndliga utveckling och med sina känslor på olika sätt. Om du vill utvecklas i livet, om du vill nå de där stora målen du satt upp för dig själv behöver du kliva utanför din trygghetszon - om och om igen. För det är utanför comfort zone som magi kan ske, det är där det nya kan träda in. För om du hela tiden stannar kvar precis där du är, då kommer också livet fortsätta se ut som det gör. Och det är utanför trygghetszonen som arbetet på djupare nivå är så viktigt.

För ofta är det som så att när du ska ta det där klivet ut (och in på samma gång) så finns det ofta saker som håller dig tillbaka. Det kan handla om rädslor, föreställningar du bär eller att någon situation du är osäker på att lämna drar dig tillbaka. Det är då du behöver träda in i djupet av dig själv och ta reda på varför du hålls tillbaka. Hitta orsaken till vad det är som gör, på undermedveten nivå, att du inte kan ta klivet. Då går du med andra ord inåt, djupare. In i ditt undermedvetna för att plocka fram det som sitter som hinder. När du blir medveten om ett hinder på djupare nivå, då kan du sedan göra något åt det.

Delar med mig ett youtube klipp där jag snackar mer om processen av förändring, spana in för att få mer förklarat :)

Om du står i förändring, men inte riktigt vågar att släppa taget, då finns det flera bra meditationer som kan hjälpa till på spellistan meditation på youtubekanalen (Livsinspiration ThereseElisabeth). Flera av meditationerna där är designade för att komma in i ditt undermedvetna och släppa taget om det som håller dig tillbaka. Med andra ord, meditationer som hjälper dig arbeta djupare in i dig själv.