Dag 75 av 100 - Rädslor

Vad är jag då rädd för i det som pågår just nu?
Jo, det är att behöva gå tillbaka. Att behöva gå tillbaka till det livet som var stressigt, hårt , många gånger känslokallt när jag arbetade i vården. När jag arbetade som sjuksköterska hade jag allt för ofta ingen tid för patienterna, jag satt ofta framför en dator hela dagarna istället. Jag hade å andra sidan många trevliga kolleger på många ställen, men det var stress, det var press ett slitgöra som långsamt tog död på mig på något sätt. Egentligen älskar jag yrket att få möta människor och få hjälpa människor men som systemet ser ut så lämpar det sig inte bäst för varken oss eller för patienter. Och jag vill verkligen inte gå tillbaka dit. Jag mår inte bra av att vara där, som sagt jag älskar mitt jobb men jag mår inte bra i den miljön som vården är i. Och jag får inte ut min fulla potential och därför är jag livrädd för att tvingas tillbaka dit.

Det är viktigt att se sina rädslor för att kunna utvecklas. När du vet vad du inte vill kämpar du mer för att få det du vill istället. Du fortsätter att kämpa för ditt eget ljus och din egen vinning. Och det är det som driver mig till att fortsätta. När jag vet hur många jag kan hjälpa på alternativa sätt. Så även om det innebär hårt arbete känns det som att det är mödan värt varje gång det tänds ett nytt hopp i en ny människa. När bevisen haglar över mig att vi skapar läkning tillsammans. Det är häftigt att få uppleva. Så det är bara att fortsätta trotsa rädslan.

Etiketter: 100 dagar utmaning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln