Dag 66 av 100 - Insikter

Något som återkommer som en röd tråd för mig genom att jag bloggar varje dag är hur mycket inikter som skapas inom mig. Jag går inte på något sätt konstant och funderar på vad jag ska skriva varje dag utan helt plötsligt vissa dagar så faller ett ämne bara ner. Ibland kommer det genom påverkan på samtalsämnen jag haft med andra eller genom något jag sett eller hört. Ibland kommer det bara uppoppandes inom mig när jag sitter och tittar ut över vattnet.
Insikter är viktiga i livet. Det är genom insikterna vi förstår hur det kommer sig att vi är som vi är, vad som driver oss, vad som blockerar oss och varför situationen idag ter sig som den gör. Men andra ord är insikter en nödvändighet för personlig utveckling och att komma framåt i livet.

Vad är då en insikt?
En insikt är som en klar förståelse. Plötsligt ser du sammanhang du inte såg förut. Du förstår en känsla eller en tanke eller varför något har gnagt dig så länge. Du ser saken i ett nytt ljus och i ett nytt perpsektiv. Det gör att du kan förändra och komma vidare. När vi är fast i saker är nämligen problemet att vi stannar. Vi väljer att inte gå vidare. Och vi kan inte välja något annat om vi inte blir medvetna om eller får en insikt om vad problemet är. Du kan helt enkelt inte lösa ett problem med det som skapade problemet. Du måste välja något annat.

För att få insikter krävs lugn. När du befinner dig i stress kommer inte insikten utan det är snarare skallen som tror att den vet bäst hur du ska lösa problemet. De verkligt vackra och medvetna insikterna om lösning på problem ur ett högre perspektiv kommer i stunder av lugn. När du tillåter dig att bara vara utan att tänka på hur du ska lösa allt. 

Om du behöver hjälp med att skapa lugn är mitt förslag att lyssna på meditationer på exempelvis youtube eller ladda ner appen insight timer. Om du finns i närheten av Vänersborg håller jag meditationskvällar och det kommer under hösten en hel internetkurs med flera meditationer du kommer att kunna lyssna på om och om igen.
Så länge är även ett förslag att ringa till Vita Kvasten Livsinspiration (start 11 sept) på nummer 0939- 114 74 44 (19:90/min) där flera agenter kan hjälpa dig med att skapa lugn genom healing och meditation.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Etikettmoln