Dag 65 av 100 - Beroenden

Idag så funderar jag på det som blir till en vardag. Att det som blir vardag ofta har en tendens att bli tråkigt. 
För något år sedan var jag så oroligt glad när jag skulle gå till mitt arbete på firman, att jag hade skapat att kunna gå dit varje dag. Nu känner jag inte alltid så längre för det har blivit en vardag.

Då blev min nästa tanke att vi alla har olika adrenalinkickar vi söker i livet. En adrenalinkick kan liknas vid ett sorts beroende vi har. Vissa behöver få adrenalinkickar genom förhållanden som egentligen inte är bra för oss, men det ger oss en kick att känna att vi lever och en spänning att vara i ett sådant förhållande då det är så fantastiskt inemellan. Då lever man på de fantastiska stunderna och förnekar allt det som inte är bra.  Oftast utan att vara medveten om det. Vissa har ett köpberoende som ger en kick, man får något nytt, samlar på något som ger tillfredsställelse för stunden. För vissa är det tyvärr alkohol eller andra droger som man hamnar in i där det också är att man får en kick, glömmer den trista vardagen för en stund och går in i ruset som också blir en slags kick för kroppen.

Så tänkte jag vidare på mig själv. Jag har faktiskt också ett beroende av att ha spänning i vardagen. Ett stort problem för mig genom hela mitt arbetsliv har varit att jag tröttnar på den platsen där jag befinner mig. Är jag för länge på ett ställe så tröttnar jag. Jag måste hela tiden ha något nytt. Och där är min kick. Jag trodde genom att bli egen företagare att det skulle försvinna. Men på något sätt har det nästan spetts på istället att jag hela tiden söker kickar som får mig att känna att det är roligt, att det är spännande och det är kreativt. Självklart att arbetet ska vara roligt och spännande men vi kan inte jaga det hela tiden. Vi kan inte jaga nya saker hela tiden bara för att få spänning.
Då kom jag till insikt idag att det är just det jag gör. Jag jagar efter en spännande vardag. Jag kan inte finna mig i den vardagen jag har att bara gå till jobbet eller bara att gå ut med hunden, så jag skapar kickar genom ett arbetsberoende.
Det är något som jag nu behöver att arbeta med. Jag behöver acceptera att det är så här jag har skapat mitt arbete. Jag skapade det för att jag ville ha det så. Nu behöver jag därför fokusera på vad jag vill utveckla i det jag har skapat och vad behöver jag acceptera som det är och låta det vara så. Inte ändra på allt konstant hela tiden.
Eftersom jag är en person som väljer att utvecklas hela tiden kommer firman nog aldrig att kunna stå still och det kan den inte göra heller jag måste följa med i det som fungerar och inte.
Slutklämmen är att det handlar om balansen åter igen liksom gårdagens inlägg. Jag behöver en balans i vad jag väljer att utveckla och vad jag väljer att låta vara som det är. Och acceptera mina val som jag gör. Och hålla mig till dem tills jag ser att jag behöver utveckla något ytterligare.

Är det något beroende du behöver få hjälp med att se vad det beror på? Kontakta mig så bokar vi en tid via telefon eller på mottagning. Du kan också nå mig från måndag 11 september på Vita Kvasten Livsinspiration som är en ny betallinje där jag kommer att arbeta flera dagar i veckan. Numret dit är 0939- 114 74 44 (19:90/min) och mitt agentnummer är 33. Varmt välkommen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln