Dag 64 av 100 - Balans och obalans

Balansen är viktig hörs från många håll konstant. Men hur ordnar man det då?
För att börja gå mot en större balans måste du först se över var i livet obalansen ligger. 
Du kan rita på ett papper där du delar upp i kategorier av familj, vänner, fritid, fysisk hälsa, bostad, arbete/studier,  sömn/vila och ekonomi. I varje kategori sätter du sedan betyg på hur nöjd du är med situationen från skala 1-5. När du sätter skalan reflektera över vilka känslor och tankar du har över varje kategori. 
Om du inte är nöjd, vad vill du förändra i den valda kategorin?
Att göra på detta sätt gör att du blir mer medveten om vad du vill förändra och var obalansen ligger. Enklast är alltid att börja förändra det som är minst svårt just nu. Det gör att du kommer över ett hinder i taget från det lätta till det svårare. Du skapar självkänsla på vägen och utvecklas för att kunna ta dig an det som är svårare i ett senare skede.  

Vi tror ofta att obalans skapas genom att vi gör jobbiga eller tråkiga saker. Men det kan vara precis tvärtom. För även om vi bara gör roliga saker så kan det bli för mycket. Du hinner inte med alla intryck, du utvecklas inte i en behändig takt och därmed blir det för mycket- du hamnar obalans.  Du kan till och med hamna i obalans genom att vara för mycket i andligheten. Vi behöver stanna i den fysiska verkligheten, det vill säga vår kropp lika mycket som vi är i en del av den andliga kroppen.

Jag har själv under en lång period längtat hem till andra sidan. Inte på den nivån att jag vill ta mitt liv men ansvaret på jorden känns ibland för stort och tungt och då längtar jag hem till att kunna bara få vara i den härlighet som jag vet att jag egentligen är. Jag vill helt enkelt inte vill vara kvar i den verklighet som är på jorden. Genom att fokusera på detta sätt så flyr jag från kroppen och jorden. Då blir det ingen balans. Precis som att om jag skulle fly från den andliga existensen blir jag för mycket i kroppen och tunga värdsliga ting. Vi måste få med oss både den fysiska kroppen och vår andliga kropp för att vara i en perfekt balans. När vi är i denna balans det är då vi kan skapa magiska flöden i livet. Du vet då exakt vad du bör göra i varje stund, du har full tillit till allt som sker och du är ett med hela din existens. Du känner dig själv- själens påverkan och verkar utifrån detta med allt i livet.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln