Dag 56 av 100 - Hitta glädjen

Ibland har jag lite för enkelt för att gå in i allvaret i livet. Att kämpa på och känna det som jag bär hela världens bördor på mina axlar. Naturligtvis vet jag att jag inte gör det, jag har många människor i mitt nätverk som är ute efter samma mål som jag. Att hjälpa människor att läka genom alternativa men väl beprövade metoder. Vi är många som hjälps åt i arbetet att få det alternativa att bli legitimt och glädjande är att många av oss är sjuksköterskor och undersköterskor med stor erfarenhet inom vården. Vi vet kort sagt vad som skulle behöva komma till för att patienterna ska må bra, vi vet vad som saknas. Och vi vet att tiden är viktig. Det handlar inte om att skapa läkande i ett nafs för det är inte så ett varaktigt läkande kan gå till. Det behövs tid och tålamod. Ibland när patienten är riktigt redo och har väntat länge så kan det dock gå mycket fortare än vad jag själv trodde att det kunde gå. Kursen jag anordnar i Chakrabalansering är ett exempel där det kan gå otroligt fort. Jag vägleder klienterna in i meditation i ett chakra varje gång. När de får möta en rädsla och ta sig förbi hindret skapas självförtroende och ökad styrka, när de möter en blockering i flera chakran lindras smärta eller försvinner helt. Makalöst.
Bland annat dessa mirakel som ovan gör att jag vill gräva djupare och förstå ännu mer för att kunna läka ännu fler. Det gör att jag hamnar i allvaret. Ibland så mycket att till slut kommer jag på mig själv att jag måste ha kul på vägen också. Om jag skulle låta allvaret gå för långt är det svårt att hitta glädjen igen. Jag får tänka till vad jag tycker är roligt eftersom det är så otroligt spännande vad som sker i min yrkesmässiga roll, som blir en så stor del av vem jag är.

Så för att hitta glädje. Ta dig en funderare på vad du tycker är roligt. Är det att dansa, lyssna på musik, måla, pyssla, umgås med vänner som får dig att skratta, gunga, hoppa studsmatta eller att se en härligt sanslöst komedi. Skriv ner en lista på minst fem saker du tycker är kul. Sedan behöver du prioritera att göra det. Om du har svårt att komma igång- gör det ändå för att upptäcka hur kul det är. Då vill du göra det ännu mer :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln