Dag 51 av 100 - När uppbyggnad pågår sker utrensning

Utrensning och uppbyggnad. Precis som tarotkortet döden symboliserar att det gamla måste dö för att det nya skall kunna födas fram. Vi kan inte ta med oss gammalt groll eller det som inte längre gynnar oss in på en ny vacker väg i livet.

Kortet döden kan på många sätt vara ett sorgset kort då det många gånger är smärtsamt att lämna en gammal trygghet bakom sig. Vi vet ju alltid vad vi har men inte vad vi får så att säga. Vi behöver många gånger riva upp gamla sår och ledsamheter för att detta ska kunna läka, för att på så sätt inte ta med oss detta in i det nya.
Det mest spännande med dödens kort är dock att nya spännande energier är på ingång. Det betyder att livet förändras till det bättre och du föds till en ännu härligare individ än vad du var innan. Du får nya förståelser och insikter i denna födelseprocess och ibland kan det nästan kännas som att en ny era tar fart i livet. Precis som jag känner nu i samarbetet med Serafia Andersson och vår uppstart av våra gemensamma telefonlinjer. Vi dödar gamla invanda delar av oss själva för att skapa en ny, fräsch uppstart med många spännande rådgivare att kunna erbjuda till din hjälp.  

Uppbyggnad och födelse sker också på insidan och utsidan samtidigt. Ofta kan du känna ett otroligt sug efter att röja upp garderober eller liknande i hemmet när du behöver lätta upp energier i det inre. En yttre rensing skapar på så sätt även en inre rensning. Rensingen blir en manifestering för att du röjer upp för att få plats med det nya. Likadant behöver vi göra med våra känslor då och då. När det blir för många överväldigande känslor inom dig skapas som ett tryckluft som måste få ventilera. Om du har mycket oberbetade känslor med dig är det detta som kan framkalla ångest. Ångest är ett tillstånd av så många samlade känslor och förvirring i sitt eget inre att kroppen måste göra sig av med lite. I ångesten är vanliga symtom hjärtklappning, tryck över bröstet, muntorrhet, yrsel och andningssvårigheter av olika grad. Den som upplever ångest vill ganska naturligt trycka ner detta då det är fruktansvärt obehagligt att uppleva dessa symtom. Många sammanfattar det som att det känns som att de ska dö. Men när vi tänker efter, kroppen vill som jag skrev ovan få ut alla känslorna för att rensa. Den kan inte härbärgera mer. Att därför ta sig igenom ångesten och uppleva den, upleva känslorna i den gör att du hjälper kroppen med rensningen. Varje gång du upplever ångesten kommer den på sikt att bli litet lättare varje gång. Du får styrkan i att du klarar av den och att det känns otroligt befriande efteråt. Om du däremot fortsätter att trycka ner ångesten som du tidigare gjort kommer den att öka i intensitet för varje gång. Kroppen vill ju hjälpa dig att må bättre. Så att uppleva känslan i ångesten gör att du dödar det gamla, att du rensar ut det gamla för att kunna få plats med nya härliga känslor inom dig istället. Kan det då inte vara värt detta så säg?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln