Dag 46 av 100 - Jag kan inte vara någonting jag inte är

Människor försöker ofta att peta in en i olika fack för att det är lättare att sätta en etikett på människor, då vet man vad dem är. Det är lättare att veta att någon är ett medium eller en sjuksköterska, att någon är en mamma eller en fru istället för att bara få vara det man är.

Under hela livet så sätts vi in i olika roller. Från det att vi föds är vi någons barn och kanske någons syskon.
Vi får höra från våra föräldrar, syskon och omgivning att vi är snälla, att vi är odugliga, att vi är duktiga på att läsa, att vi är känsliga eller att det inte finns någonting de kan göra åt oss då vi bara är som vi är. Man är lekfull, man är rolig, man är humoristisk.
Alla de här etiketterna fortsätter genom hela livet, alla berättar vad vi är.

I skolan berättas det vad vi är genom våra betyg. Jag är urusel på idrott, det har jag alltid vetat att jag är. Eller jag är duktig på hemkunskap, duktig på att sy, duktig på kort sagt de ämnen som berättar att jag är en duktig husmor. Är det då den rollen jag ska ha i livet? Eller att jag är atletisk, uttrycksfull, det kanske är det jag ska syssla med.
Lärare som säger till oss det där kommer du aldrig att klara av eller lärare som peppar oss att gå åt olika håll gör också en otrolig skillnad.

När vi kommer ut på arbetsmarknaden får vi veta att vi är duktiga på något och kanske mindre bra på något annat och därutefter sätts vår lön som berättar om jag är duktig eller inte. Så i min roll som sjuksköterska där det traditionellt är ruskigt dåliga löner så berättar man att vi tror att vi är något men det uttrycks inte i pengar. För pengar är det som vårt samhälle till allra största del styrs av idag. Talar om vad vi är hur värdefulla vi är.

Jag vet att jag är värdefull även om jag inte tjänar mycket pengar. Jag vet att jag gör ett fantastiskt jobb med många människor som jag möter, jag vet att jag förändrar livet för många, jag vet att jag får människor att hitta sin inre styrka, jag vet att jag får människor att hitta gud och hitta sin egen kraft. Allt det här förändrar livet för människor.

Just nu är det flera runt omkring mig som försöker att berätta vad jag ska vara för att få det bättre i mitt liv. Men det är inte vad jag är därför kan jag inte hamna in i den rollen. Då behöver jag stå tydlig och klar med vad jag är.

Den sanna andligheten för mig är att känna sig själv att veta vem jag själv är. Vi är trots allt här för att få upptäcka vår själ, som jag ser det.
Min själ mår bäst av att se andra uttrycka sin själ. Det berör mig otroligt djupt och det är så starkt att jag måste följa det. Jag kan välja att inte göra det, men då mår min själ inte bra. Egentligen är vi alla sammankopplade så varje människa som jag hjälper så hjälper jag också mig själv.

Det jag behöver just nu är att stå stadig i vad jag är. För att kunna det måste jag hålla mig i min egen energi och inte fladdra in i andras. Det känns viktigare än någonsin tidigare för att det är så lätt att falla in i vad andra vill och vad som är rätt för dem.
Jag har aldrig varit som andra. Kommer inte att bli det heller.
På något sätt har jag alltid gått min egen väg och har ofta fått sota för det på ett eller annat sätt för att andra har velat trycka ner mig och sätta mig på plats. Men jag tänker inte att godta det längre. jag kommer att säga ifrån med respekt och kärlek och nu kommer jag nog behöva göra det ännu tydligare. Jag tänker inte sätta mig i en form som någon annan vill ha mig. Jag är stöpt i min unika form precis som du är stöpt i din.
Jag hoppas att du hittar vem du är och att du kommer att stå stolt i det. 
Jag hoppas att genom att sprida det som jag går igenom så kan du finna styrka i det och kunna gå framåt på din väg.

Etiketter: 100 dagar utmaning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln