Dag 37 av 100 - Att möta utmaningar

Hur kan vi möta utmaningar är en återkommande fråga. Hur ska jag ta mig igenom detta?
Utmaningar får vi alltid i livet. Enligt mitt sätt att se är det utmaningar som utvecklar och stärker oss. Vi behöver utmaningar för att kunna hitta vår kärna. En del av hemligheten ligger i hur du upplever utmaningen.
Låter du den ta över dig och livet eller kan du se utmaningen ur ett större perspektiv?
Att se utmaning med en helhetssyn handlar om att fråga dig själv vad kan jag lära mig av detta? På vilket sätt stärker det som händer mig nu? Och på vilket sätt vill jag kunna hantera det som sker?
Börja att granska dig själv, dina tankar och dina känslor. Vad sker inom dig? Varför får det dig att känna som du gör? Hur reagerar kroppen?
Det bästa i alla lägen, som jag ser det, är att vara ärlig. Ärlig mot mina egna behov och ärlighet gentemot andra. Hur andra reagerar är dock något vi inte kan styra över. Men jag kan styra över mitt eget beteende. Om jag är ärlig och medveten om mig själv. Ju mer du granskar dig själv desto lättare blir det att handskas med besvärliga situationer. Ju mer medveten du blir om dig själv desto lättare är det att få kontroll över situationen på ett bra sätt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln