Dag 31 av 100 - Chakrasystemet

Chakran handlar om energin i kroppen och är ett sätt att beskriva hur energi samlas och rör sig i din kropp.
Chakra betyder hjul. Man talar nämligen om varje chakra som ett hjul som rör sig och fördelar energin. Det finns massor av chakran fördelade över hela kroppen men vid balansering talar man mest om de sju stora chakrana som löper längs ryggraden. Det talas ibland om 20 chakran totalt i meredian uppåt men det vanligaste är tolv chakran att arbeta med.
Chakra 1-7 förlöper i kroppen medan chakra 8-12 löper ovanför kroppen. Varje chakra som löper i kroppen är dessutom kopplade till kroppsdelar och organ, så när det är obalans i ett chakra är det inte ovanligt att det finns smärta eller problem i en kroppsdel som är kopplat till detta chakra.

Eftersom chakra handlar om energi precis som allt annat i livet, kan det bli obalans i energin. Du påverkas dagligen av energi omkring dig i den miljö du befinner dig, människor omkring dig, dina känslor och tankar. Därför kan det med jämna mellanrum vara bra att göra en chakrabalansering, vissa gör det varje dag för att hålla kanalen öppen. I min kurs chakrabalansering på min mottagning sker balanseringen i djup meditation där deltagarna genom vägledning får plocka upp situationer som påverkat deras energi. När minnen kommer upp kan kroppen läka minnet och på så sätt sker både psykisk och fysisk läkning. Jag ser hissnande resultat på kursen av sår som läker, menstruation som kommer åter, smärta som försvinner och ångest som dämpas, bara för att nämna några exempel. Så stor roll spelar energin i livet, fysiska åkommor och sjukdomar. Chakrabalansering kommer i sinom tid som internetkurs i höst som du kan gå i din egen takt hemma. Se internetkurser här

Jag tänkte ge dig en liten lathund med chakra 1-12, vad de är kopplade till för energi. Genom den informationen kan du kanske själv få insikt i vilket chakra du kan behöva balansera lite extra.

1. Rotchakrat/ Baschakrat: Tryggheten och stabiliteten i livet. Här rör sig energi som handlar om familj, hem och ekonomisk trygghet. Kort sagt allt det vi behöver i livet för vår överlevnad.
2. Sakralchakrat/navelchakrat: Passion för livet och för en partner. Sexualitet. Livslust. Koppling till dina känslor.
3. Solar plexus: tron på dig själv, självtillit, självrespekt
4. Hjärtchakrat: kärlek, ömhet, medkänsla för dig själv och andra, empati, självkärlek förmågan att älska helt och fullt
5. Halschakrat: Att tala och lyssna. Att tala utifrån hjärtat
6. Pannchakrat/tredje ögat: helhetsperspektiv, att se inåt, intuition, klarseende
7. Kronchakrat: kontakten med andevärlden. Detta är portalen uppifrån genom din kropp. Ju mer öppet chakrat är desto högre har du nått i din andliga utveckling.
När kronchakrat är öppet kan du börja att arbeta med de högre chakrana som även kallas himlens chakran
8. villkorslös kärlek, högre medvetande
9. själens koppling till tidigare liv och paralella liv i universum
10. själens säte, förståelsen för själens högre syfte, universellt varande
11. spirituella färdigheter, teleportering, utanför gränser för tid och rum
12. Ett med universum 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln