Dag 24 av 100 - Att leva utifrån själen

Jag fortsätter att skriva om det som läsare vill veta mer om, jag fick så många tips att det kommer att räcka länge :)

Att leva utifrån själen - hur gör jag det?
För det första så handlar det om att följa själen, men att följa själen utan att veta eller ha känt vad detta är, går det? JA det går och nu ska jag i ett inlägg få dig att förstå hur du behöver göra. Egentligen är det ganska enkelt fast det kan upplevas som svårt.

Som jag skrivit tidigare så har din själ valt en kropp, just nu i detta livet, för att uppleva vad den är. För att kunna uppleva vad den är behöver  själen också uppleva vad den inte är, hur ska du annars veta liksom? Hur ska du kunna veta hur det känns att vara lycklig om du inte vet vad olycklig är? Alltså behöver vi en del miserabla känslor i livet för att förstå vad vi är. Själen är ju allt det vackra, fridfulla, kärleksfulla, harmoniska, kraftfulla, oändliga delen av dig.
Om du inte följer själen visar sig detta i åkommor och även sjukdom i kroppen. Kroppen har en inbyggd visdom till att kunna läka sig själv och eftersom själen är en del av det som påverkar din fysiska kropp gör detta att varje gång du väljer att inte följa själens röst skapas ohälsa i kroppen. Kanske kan du redan idag därför förstå varför du inte blir frisk eller varför sjukdom har skapats? Följer du dig själv?

Om du har följt mina inlägg om att nå upplysning i olika steg har du redan en liten manual till att följa själen. Upplysning är nämligen tillståndet då du följer din själ helt och fullt med fullständig tillit till livet, därmed inte sagt att det kan finnas en del oro ibland, men du väljer att inte följa oron.

För att leva utifrån själen måste du följa din intuition som är den röst som själen använder. Intuition är även det som kallas hjärtats röst och magkänslan. Du känner helt enkelt om något är rätt för dig. Om du är osäker, meditera för att förstå om osäkerheten beror på tankens rädsla vilket det oftast gör. När något inte är rätt för dig känner du oftast detta väldigt tydligt, osäkerhet att vackla inför beslut är oftare rädslan att inte våga blomma ut i sin fulla kraft och ta den plats i livet som du är värd. 
När det är rätt får du dessutom en väldig massa tecken från andevärlden och de ger sig inte innan du tar steget.

Att leva utifrån själen handlar om att bli ditt bästa jag hela tiden. Du kan bara bli vackrare och utvecklas mer hela tiden. Du strävar efter att leva efter din sanna potential som ligger i själen. Du kommer inte att nå dit direkt och du kommer inte att nå dit utan att först rämna den föreställning du har om vem du är i detta livet. Föreställningen byggs upp av uppväxt och omgivning. Om du vill påbörja detta arbete rekommenderar jag min internetkurs omgivningens påverkan (som fram till v.32 är 40% rabatt)

Det handlar om att våga ta sig över rädslor och gå utanför sin trygghetszon, våga förändras och satsa på dig själv. För att våga följa sin intuition som säger åt dig skrämmande saker som exempelvis när jag kände att det var dags att inte ta några arbetspass som sjuksköterska längre utan ha tillit att jag kommer att klara mig endast på mitt företag, det var skitläskigt rent ut sagt. Jag visste ju inte om jag skulle få mat på bordet till mina barn. Men min intuition sa det och andevärlden gav meddelanden om detta kontstant i flera månader att tillslut fick jag släppa taget. Det har fungerat, det är inte alltid jättekul när det ser ut som ekonomin tryter, men det fungerar.

Att leva utifrån själen handlar om val. Vad väljer du att göra, följa vägledningen och intuitionen eller följa rädslan att misslyckas eller andras fördömanden. Om ni bara visste hur många motsättningar jag fått och får erfara men jag väljer att fortsätta följa min själs önskan. Valen sker i olika steg hela tiden. I början är det mindre val som att bestämma sig för att gå en kurs du känner är rätt eller läsa böcker du känner är utvecklande. Det är val om att välja dig själv en stund för avslappning och meditation framför att umgås med familjen. Senare handlar valen om att säga upp en bekanstskap som inte gynnar dig längre, att välja bort människor som sänker din egen energi. Det behöver inte vara för alltid utan kan vara en period just nu. När du kommit en bit på väg kan du känna av att du vill vara ifred från alla och bara rå om dig själv, vad väljer du då? Val om att byta arbete, starta eget det kommer att komma massor av val både stora och små hela tiden. Så väljer du att leva utifrån själen?

Att leva utifrån själen är att följa vägledningen du får även om du för ditt liv inte kan förstå hur det du får till dig skulle kunna gå i hamn. Du behöver ha en tillit till att när du följer din intuition så kommer allt att lösa sig. Din själ har svaret i hand på hur resultatet ser ut, men den informationen har inte du tillgång till även om du kan få små glimtar av den då och då. Du behöver även ha tålamod, eller med vackrare ord kärlek nog att vänta, på lösningen. Följ din inre röst, intuitionen och all den vägledning du får från andevärlden (de samarbetar med din själ och dig)  

När du lever utifrån själen, genom att följa din intuition väljer du att våga gå över rädslan. Du väljer att följa all vägledning du får. Du väljer dig själv. Du väljer att bli ditt bästa jag. När du gör det kommer du att utvecklas i precis den takt du ska, du kommer att nå djupare in i dig själv. Där kommer du att finna en oändlig frid, styrka och potential som du inte trodde var möjlig. Du kommer längs vägen att förstå vad ditt syfte, din mening med livet är.

Utifrån allt detta. Lever du idag utifrån din själ? Om inte du kan börja redan idag genom att börja följa din intuition. Om du inte känner den starta med meditation för att stilla dina tankar och komma in i känslan.

Slutligen vill jag dela en meditation jag följde idag. Den gav mig ett spännande möte med mitt framtida jag som gav mig större frid :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln