Dag 22 av 100 - Läkning av vanliga åkommor

Igår bad jag om inspiration till vad ni läsare vill veta mer om och jag har fått flera spännande svar som jag kommer att behandla i kommande blogginlägg.

Det första svaret jag såg fick mig att skratta för mig själv då det handlade om örter mot vanliga åkommor. Det är väl kanske något av det som jag inte sysslar med i min verksamhet och anledningen är att även om jag vet att örter i många fall har en jättefin symtomlindring så är det oftast just bara symtomlindring. Precis som läkemedel, fast ett naturligare alternativ för kroppen. Men precis som läkemedel tar inte örter bort orsaken som har skapat symtomet.
I min verksamhet arbetar jag med att ta bort orsaken för det tycker jag är mer intressant samt att det gör att patienten faktiskt blir av med sitt problem och flera andra på köpet.
Så hur tar man bort orsaken som skapar problem? Jo, genom känslan, genom att uppleva vad som skapade problemet. När orsaken kan upplevas kan känslan eller den energi som skapade det ta bort symtomet.

Ofta använder jag mig av en "formel" som jag fått lära mig av superduktiga osteopaten Anna Levinja. Jag har gått flera kurser hos henne och det var där jag förstod att all sjukdom och krämpor skapas utifrån händelser och känslor som vi upplevt eller upplever. Om du får upp detta till ytan kan du också få fram vad du behöver göra för att läka denna känsla. Formeln handlar om att ta sig in i höger hjärnhalva där vårt känslosystem sitter för att kunna få fram den känsla som trycker under ytan som har skapat åkomman i kroppen.
Säg att du har ont på en distinkt punkt i knät.
Börja med att blunda och känn vart exakt smärtan sitter. Föreställ dig sedan att punkten har en färg. Ta bara emot det du ser och det som kommer till dig.
När färgen har kommit, se vilken form punkten har. Är den avlång, kantig, rund eller taggig etc.
Sätt sedan en konsistens på punkten som kan vara mjuk, hård, gummiaktigt eller klibbigt till exempel. När du kommit så här långt kan det börja att göra mer ont och det är bra, för det betyder att din kropp svarar på att du lyssnar på den.
När du har fått en färg, en form och en konsistens- vilken känsla har punkten av smärta? Om du inte får fram en känsla kan du testa att sätta musik, gå djupare in i färgen och annat du kan komma på för att komma åt fantasin, kom ihåg att vi vill komma djupare in i höger hjärnhalva. Ibland går det inte att komma åt känslan själv och då kan du behöva någon som leder dig med frågor och det är bland annat detta jag gör med mina klienter i företaget.

Vanliga åkommor har i nästan alla fall också en gemensam nämnare i känslosystemet. Jag använder mig mycket av att fråga klienten själv för att komma åt känslan som ovan exempel men även en bok av Louise Bourbou som heter Kroppen talar till dig. I denna bok kan du slå på sjukdomar och få fram vad detta känslomässigt beror på. Det stämmer i 99% av fallen vad jag har fått erfara. Och stämmer det inte så är det oftast för att personen inte är medveten om det som står utan har förträngt smärtsamma minnen.
Jag tänkte att jag istället för att rada upp örter lägger en liten enkel lista på några åkommor och vad de beror på.

Magont - oro inför framtiden och ofta om andra människors väl och ve.
Huvudvärk - Kroppens sätt att säga att huvudet behölver vila, du tänker föär mycket och behöver använda känslan mer
Värk- beror på var den är lokaliserad tex ont i axlar att axla för mycket ansvar oftast att ta över andras ansvar, ländryggen - tryggheten i livet oroas på något sätt att inte veta hur ekonomin ska gå ihop eller realtioner som inte fungerar exempelvis, fötter- hur du tar dig fram i livet
Astma/ andningsproblematik - att inte ta in livet i tillräcklig mån. Att känna sig hindrad att leva fullt ut
Gallbesvär - förtryckta känslor
Lungproblem - sorg som behöver bearbetas
Leverproblem - undertryckt ilska 
Hjärtproblem - en omedelbar förändring om att ta hand om sig själv och livet behövs

Listan kan göras hur lång som helst och jag har mycket mer beskrivet i mina kursmaterial. Men här visades i alla fall en liten presentation om det jag kommer ihåg i huvudet just nu :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln