Dag 18 av 100 - Hur känns energi

Efter meditationen idag kände jag hur hela kroppen vibrerade av energi. Händerna blev som laddade vapen där det strömmade energi.
Hur känns energi tänkte jag att temat ska handla om idag.
 

Energi är en del av oss alla och energi finns i allt. Den finns i kroppen genom varje cell som består av energi som används i utbytet mellan varandra när celler arbetar.
Du har med andra ord energi i hela din kropp liksom alla andra människor har energi i sin. Emellan oss finns också energi precis som mellan våra celler.
Din egen energi är lättast att upptäcka. Den består av tankens energi, känslans energi, kroppens energi och själens energi.

Om du går igenom exempelvis känslans energi genom att du sätter dig ner, blundar, tar tre andetag och känner efter. Hur känner jag mig idag? Där kan du fånga energin av känslan. Om du gör likadant med kroppen, hur känns den idag så förnimmer du kroppens energi.


Att förnimma andras energi kan vara lite klurigare i början. Egentligen känner vi alla av varandra hela tiden men kanske inte är medvetna om att vi gör det. Du kan plocka på dig andras känslor eller negativa tankar om du inte är medveten om att det sker.
Tänk dig när du kommer in i ett rum. Hur känns det där? Tryggt, skrämmande, mysigt, fritt eller får du svårt att andas? Det är energi som kan finnas i detta rum som skapats av de människor som befinner sig där.


När energi alstras eller stegras kan det kännas som stickande, pirrande, tryckt, kompakt eller kittlande till exempel. Och det är så det känns både av din egen energi, av andras energi och andevärldens energi. I början kan det vara svårt att veta vad som är vilket men med övning blir du mer finslipad.


Testa att känna energi mellan dina händer så här: håll handflatorna framför dig mot varandra med cirka 10cm mellanrum. Tänk dig hur energin flödar mellan dina händer. När du börjar känna den pirrande eller varma känslan testa att flytta avståndet mellan händerna fram och tillbaka och se vad som händer.

Du kan även be andevärlden eller änglar om hjälp att få känna deras energi. Michael brukar vara en enkel ängel att börja med då han har en stark energi.
Sätt dig. Blunda. Be Michael att närvara med dig. Känn i kroppen vad som sker.

Etiketter: 100 dagar utmaning

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”