Dag 13 av 100 - steg tre till upplysning

Upplysning handlar som jag beskrivit tidigare, om att vakna upp. Att vakna upp innebär att bli medveten om den illusion som vi alla lever i med vår fysiska existens och att upptäcka vem mitt verkliga jag är.
Vårt verkliga jag är vår själ och hur du når den delen av dig eller hur du upplever den är individuellt. Låt ingen säga åt dig vad som är rätt eller fel i denna vägledning för det är din väg att gå. Om du hela tiden följer din egen känsla om vad du behöver för att komma till uppvaknande så kommer du att komma rätt förr eller senare.
Det spelar heller ingen roll hur långt tid det tar om någon ”hinner före” så är det för att rätt tid var just nu för denna person. Men det betyder inte att den personen är mer andlig än du. Din tid kommer så länge du fortsätter att vandra och fortsätter att gå igenom även ditt mörker. För att komma till ljuset måste vi nämligen också acceptera våra mörka sidor.  Precis som vi måste vara kopplade till jorden för att nå till himmelen.

Jag har tidigare skrivit om första och andra steget, att bli uppmärksam på att du tänker och på vad det är du tänker.  Steg 3 handlar om att stilla dina tankar för att kunna observera på djupet och få en vidare förståelse. Meditation, lugn och avslappning är oerhört viktigt för att komma högre i sin andlighet. Utan meditation kommer du inte att komma högre. För att komma högre innebär nämligen egentligen att komma inåt. Som jag skrev ovan så handlar andligheten att uppleva din själ, den du egentligen är. Den kan du inte uppleva så länge dina tankar är i vägen. Så om du väljer att vilja uppleva ditt verkliga jag är meditation ett måste. Det kan inte nås på annat sätt som jag ser det.

Däremot hur du mediterar är en helt annan sak. Du kan välja att sitta tyst, lyssna på vanlig musik, meditationsmusik, trummusik, guidade meditationer, sitta vid ett vattendrag, gå ut i skogen, promenera eller sitta framför brasan. Hur du gör det spelar faktiskt ingen roll, huvudsaken är att du tar dig tid att stilla dina tankar. Få dem ut vägen för att förstå ditt liv ur ett högre syfte.

I våra tankar finns rädslor och oro eftersom hjärnan tror att den skyddar dig genom att hålla dig kvar där du är. Den vet att du är trygg där du är men den vet inte vad som sker när du går utanför trygghetszonen. Men det vet däremot själen. Hur själen kommunicerar, det är ett annat inlägg.

Om du behöver hjälp på vägen tveka inte att höra av dig.
Jag har sessioner både via telefon och på mottagning. Varmt Välkommen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln