Dag 8 av 100 - om du somnar under meditation

Idag har jag ingen som helst aning om vad jag ska skriva om. Så jag kör väl bara på, har jag antagit en utmaning så har jag....

Idag var jag så trött under meditationen att jag nickade till flera gånger där jag satt. Hade jag legat ner idag så hade jag somnat direkt.
Detta med att somna under meditation är många som undrar över. Det råder meningar om att det blir ingen bra eller riktig meditation om man somnar. Jag brukar svara att du får till dig det du behöver i alla fall. Och somnar du så är det troligen för att kroppen behöver den vilan. Och det är inget att hänga läpp över. Som jag sagt tidigare, acceptera meditationen som den blir. Ibland kan det även kännas som att du somnar när du egentligen går ner så djupt i meditation att du försvinner en liten stund. I detta tillstånd kan din vägledare gå in och arbeta med dig på djupare plan. Och låter inte det bra så säg?
Nä, säg inte att en mediation är sämre eller bättre, det blir vad det blir och du får det du kan ta till dig just för dagen. Ge inte upp för det. Döm inte dig själv och säg att du inte kan meditera, alla kan. Men det krävs att du avsätter tiden och att ta bort dina förväntningar. Att nå tillståndet där du mediterar till ingenting i flera timmar är mycket svårt att nå. Att få bort tankarna totalt är näst intill omöjligt. Så sträva inte efter de målen, mycket få människor klarar av detta.
Sträva istället efter att avsätta runt 30 minuter varje dag där du blundar och tar stunden för vad den blir. Du behöver inte ens kalla det meditation om det sätter prestationskrav på dig. Säg att det är en lugn stund för dig.
Jag kan dock lova att om du avsätter dig en stund varje dag så kommer du märka resultat som att du känner dig lugnare, mindre stressad, mer tolerant, mer klartänkt, piggare och harmonisk (för att nämna några exempel) efter bara någon vecka. Dock är detta inget som består utan du behöver fortsätta att avsätta tiden för att hålla detta tillstånd a´jour.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln