Dag 3 av 100 - Även en kort meditation ger resultat

Jag har en spellista på spotify som jag kallar änglar. Anledningen är att med hjälp av låtarna som ligger på denna lista känner jag att jag kommer upp i deras energi. Jag känner av dem lättare, får vägledning och stöd. Musiken hjälper mig också i många fall att bearbeta, känna tillit, tröst och kärlek.
Det fungerar utmärkt att meditera till "vanlig" musik. Orden i sig ger mig väldigt ofta precis det jag behöver då de talar till mig. Idag var det bland annat ovan musik som spelades.  Underbar musik att bara få vara och blunda till en stund. Prova du med...

Jag hann bara med en kort stund på 20 minuter, vilket jag upplever är för lite för mig egentligen . Däremot hoppas jag hinna med en längre stund meditation i kväll istället.
Anledningen till denna korta stund nu är att vi ska iväg på konfirmation. Dagen kommer med andra ord vara fylld av att nu göra mig iordning, hjälpa dottern att hitta kläder som passar (hon är just nu i en period där inte vad som helst duger i sitt sjuåriga liv) åka och hämta min mor och vi tillsammans ska ta oss till kyrkan, social interaktion, hinna köpa hundmat som är näst intill slut, tills vi är hemma igen ikväll. Då blir det middag, gå ut med hunden och samvaro med mina stora döttrar (Om de nu vill umgås, tonåringar har en tendens att inte vilja det).
Summan av denna text: det kommer att bli svårt att få till meditation idag. Alltså tog jag den tid jag kunde nu på morgonen för att få något alls.

Det är en av "hemligheterna" med meditation. Ta den tid som finns även om det bara är en kort stund. Det är bättre än inget alls. Även de korta stunderna på fem eller tio minuter hjälper ditt sinne att varva ner. Detta hjälper din kropp att komma mer i balans.
Ibland brukar jag försöka stjäla lite tid när jag sitter som passagerare i bilen. Min man upplever att jag är oerhört tråkig som inte pratar med honom just då. Men samtidigt vet han vilken stressad och småirriterad person jag blir om jag inte får min meditation. Så han låter mig hållas.
Idag vill jag med andra ord ge er rådet att gör meditationen till vad den blir, ta stunden som finns, även om den är kort .
Vi har alla dagar i livet då det är svårt att få tiden att gå ihop. Men några minuter då och då under dygnet för faktiskt större skillnad än vad man tror.
Avsätt en stund för dig själv

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”