Dag 2 av 100 - Trött men lugn

Eftersom jag varit i kommunala sjukvården och arbetat i natt vet jag att dagen kommer att vara lite mer slö än vanligt. Efter att ha jobbat natt upplever jag kroppen som lite långsammare och hela sinnet lite trögare.
Jag har dock gjort min utmaning direkt efter att jag nu vaknat.
 

Meditationen idag gjorde kroppen tung, så tung att jag inte kunde röra den. Ett tag kände jag inte kroppen alls utan befann mig bara i ett varande.
Detta är en del av målet med meditation. Att tankarna saktas ner, även om de inte avstannar helt så tar de inte längre över. Tankarna finns där snarare och noterar att nu är kroppen tung, jag hör att någon går utanför dörren men tar ingen notis om detta osv.


Ibland när jag väljer en guidad meditation där syftet är att möta änglar eller en andlig vägledare hamnar jag istället i detta tillstånd av "bara vara" och får endast en liten känsla av att de är med mig. Men jag kan inte höra någon vägledning som jag hade tänkt mig. Det är då lätt att i tanken bli besviken att jag inte fick den vägledning jag ville ha.
Det fina i detta är att vägledningen kommer senare i alla fall. För när tanken blir stillad och kroppen får slappna av i detta varande, då är jag mer vaken efteråt. Jag ser fler tecken, jag känner mer, jag förstår kroppens signaler och kan höra mina änglar viska i mitt öra. Och samtidigt är jag så avslappnad den dagen att jag kan uppleva allt som sker i livet.
 

Vägledning till dig idag:
Ta vara på varje stund. Ta vara på varje ögonblick. Upplev både det som ses som positivt eller negativt. Även det så kallat negativa har en upplevelse som din själ behöver just nu för att du ska komma närmare ditt bästa jag. Ditt bästa jag är ditt sanna jag som är själen.
Själen gör just nu en fysisk resa med hjälp av kroppen för att kunna uppleva vad den är. Meditationen är ett sätt att kunna uppleva vad ditt sanna jag är. Det finns i varandet.
Ge inte upp för att du inte kommer i detta tillstånd varje gång. Varje ögonblick av livet är till för att upplevas. För att kunna uppleva sanningen krävs att ditt sinne är stillat och inte tar över i sitt analyserande av situationen. När sinnet är stilla kan det istället användas till att förstå livet utifrån själens perspektiv. I själens perspektiv är varje ögonblick fulländat och perfekt.
Jag önskar er en upplevelserik dag

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”