Vad gör man en dag när livet känns grått?

En dag utan kreativitet, glädjen känns som bortblåst, energin tryter. Vad göra?

Det finns bara en sak: Acceptera läget. Tillåt inte tankarna att gå in och styra. När en energilös dag råder känns livet färglöst och då tar tankarna sin chans att kunna påverka. Tankar som kan slinka in kan vara "du kommer aldrig framåt" "det är lika bra att ge upp" "livet är så tråkigt och solen kommer nog aldrig mer igen". Tro inte på tankar som dessa. De är skapade av rädsla.

Som jag ser det kryper rädslan ofta fram de perioder i livet när det känns trögt och stiltje. När livet saktar ner kan det ofta kännas som att man befinner sig i en svacka, när det egentligen bara handlar om att det är en period där du bör vila.
Om livet skulle gå på högvarv jämt, med fart, fläkt och ständigt nya projekt, hur utarbetad hade man inte blivit då? Även om det är roliga projekt så behöver vi landa emellan. Vi behöver pauser där vi kan hämta andan, reflektera och foga samman oss själva för att komma en nivå högre i livet.

För mig kommer ofta "de tröga dagarna" när jag väntar på att saker ska ske. Det råkar vara en sådan period just nu. Det känns så trööööögt då jag bara går och väntar på det nya i mitt liv som jag vet kommer relativt snart. Men det är seeeeegt.....

So what to do?
Acceptera och gilla läget. Låt inte rädslan ta överhand. Meditera. Använd musiken. Tillåta sig att slappa när det ändå inte blir något vettigt gjort.
Livet är inte bara happy days. Men imorgon är en annan dag.

Etiketter: acceptans tillit

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln