Kroppens visdom

Att blodet ger dig livet vet du. Att en blodsjukdom kan ta ifrån dig livet på ett kick kanske du också förstått genom att det talats en del i media om till exempel blodförgiftning som kan ta ett  liv inom bara några timmar.
Men visste du att din tankeverksamhet och dina känslor kan påverka blodet? Och inte bara blodet, faktiskt så påverkar tanken hela din kropp och hela ditt väsen.

Hela vår kropp, varje liten del av den består av celler. Varje cell har en specifik uppgift, en gör att hår bildas och växer, en bildar ben, en tredje sitter i hjärtat och reglerar rytmen och så vidare. I varje muskel och varje del av oss finns det celler. Du har alltså biljoner celler i din kropp som har sin uppgift att sköta. Tidigare har man inom naturvetenskapen trott att när en cell är kodad med en uppgift i sitt DNA (som sitter inne i cellkärnan) så kan cellens uppgift inte kodas om. Denna förlegade metod visar att vi blir styrda av vårt DNA och tyvärr arbetar många i svensk sjukvård fortfarande efter denna syn.

Dr Bruce Lipton satte samma typ av cell i tre olika miljöer och vad han fann var häpnadväckande. För cellerna började att uppföra sig som miljön runt omkring sig. De lärde sig alltså att börja bilda något annat trots att cellen från början egentligen var kodad att utföra en specifik uppgift.  Vad detta visar är att varje cell äger en visdom att lära nytt och kan kodas om. Samt att kodningen sker från utsidan (som när du skriver på ett tangentbord och säger åt hårddisken vad den ska göra)
När Bruce gick vidare i sitt arbete upptäckte han även att cellen drar sig till frisk miljö och tar sig ifrån ohälsosam miljö. Cellerna i din kropp strävar alltså efter att vara friska.

Det du behöver göra för att hålla dig frisk är  därför att skapa en bra miljö till dina celler och det är här som ditt arbete börjar.  Näringsrik mat, träning och sömn vet vi sedan länge skapar en friskare kropp, men det är inte detta som har den största inverkan enligt Dr Bruce, det är en liten del av det hela. Det största som påverkar kroppen är nämligen våra tankar och känslor.
En tanke är som en energikod till cellen. Tanken om stress till exempel ger en signal till kroppen att det är fara på gång (kroppen vet inte att det bara är en tanke utan reagerar på signalen den får). Signalen gör att kroppen exempelvis bildar adrenalin som gör att dina muskler spänns, andhämtningen ökar och du samlar kraft för att kunna slåss eller fly.

Dock är det inte så enkelt att bara börja tänka positivt, även om det kan hjälpa till en liten del.  Våra känslor som påverkar ligger på en långt djupare nivå i vårt undermedvetna. Undermedvetna känslor är de känslor du har samlat genom din livstid som du som liten inte kunde ta hand om själv, de känslor du trycker ner, den sorg du inte orkat bära, alla dömande du fått emot dig och så vidare. Varje individ har känslor, trossatser och fördomar som de behöver få medvetna för att de inte ska påverka kroppen mer. Att skapa en bra miljö för dina celler är på många sätt ett hårt arbete eftersom det innebär att du behöver ta fram dina undertryckta känslor. Men när du väl börjat att bli medveten om det undermedvetna kommer du snart att märka en känsla av frihet i kropp och själ. Tyngden tas bort från dina axlar och skapar en friskare individ.

När du blir medveten om de känslor som styr dig kan du medvetet använda dina tankar och styra dessa till att koda om cellen. Tillsammans med positiva tankar och känslor skapas en sund miljö i din kropp som dina celler frodas av. 
Jag tycker det är fascinerande att varenda cell i kroppen besitter en visdom och en kunskap om hur den ska hålla sig frisk. Det du behöver göra är att lyssna på din kropp, för den vet ju vad du behöver för att må bra.

Etiketter: hälsa kunskap

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Etikettmoln