Tarotkort som Terapiform

Jag brukar inte skriva blogginlägg kontinuerligt, då de bara skrivs när andan faller på. Bara för det, när jag får frågan om att vara med i bloggportalen så finns det tydligen massor som ska ut.

Jag hänvisades till tarotkorten. Detta är ett hett, eftertraktat, älskat och hatat ämne inom andligheten. De som inte vet vad tarotkort egentligen är tror ofta att det handlar om att åkalla onda väsen, att lura människor och att det är mystiska, magiska kort som kan visa dig din framtid. Kortet döden till exempel är en riktig rysare för många.
Riktigt så är det ju faktiskt inte. Tarotkort är inte mer magiska än en vanlig kortlek men de kickar igång din kreativitet och fantasi, så det kanske är detta som är skrämmande för många? Och kortet döden står i verkligheten för förändring och inte fysisk död.  Tarotkorten är uppbyggda efter gammal symbolik där till exempel död innebär att jag måste låta något i mitt liv dö ut för att nya friska energier skall kunna flöda in. Så det är inte särskilt skrämmande om man tänker efter.

Många förknippar tarotkort med att sia om framtiden, och det är ett sätt som korten kan användas på. Jag arbetar dock mestadels med att titta på här och nu i korten, då de visar med sina bilder hur jag, som tarottolkare, kan tolka dina energier. Genom att jag läser av dina energier med bildernas hjälp kan jag se hur din situation ser ut idag, vad du är medveten om, vad du behöver förändra för att komma vidare samt se det du är omedveten om, som behöver komma fram för att till exempel läka någon aspekt av ditt liv.
Är det detta som är terapiformen? Nja, det är en del av den, jag behöver egentligen inte tarotkorten, energin kan läsas av ändå, men bilderna kan ge kunden bredare förståelse av det jag säger.
Den verkliga terapidelen ligger i att du börjar tolka tarotkort med hjälp av din intuition. När du använder din intuition använder du din fantasi, kreativitet, dina känslor, dina tankar, dina energier samt kundens energier och du måste börja lita på dig själv. När du ställs inför att använda dina inneboende kunskaper och lita på att allt du får till dig leder vägledningen framåt då skapas tillit till dig själv. Ju mer tillit som skapas till dina förmågor och dig själv som person, desto mer växer du som människa och kan börja att skapa tillit i andra situationer i livet. Att arbeta med intuition med hjälp av tarotkort är därför en terapi där du tillåts att utvecklas, skapa större förståelse för dig själv som människa samt skapar nya insikter och erfarenheter, alla hämtade ur djupet av dig själv.

Så du som har en tarotlek, sätt igång din fantasi och ge dig själv spelrum att tala ut om vad du får till dig av bilderna. Börja med det du dras till på bilden först, om det är ett ljus eller en färg som skapar en känsla eller en tanke, vad gör människorna på bilden, vad är en drake eller en katt för dig? Allt ska tolkas utifrån dina erfarenheter och dina kunskaper, för du har fått till dig just detta kort för att det är du som tolkar. Om tankar på egna händelser kommer upp är det för att klienten troligen befinner sig i liknande situation som behöver redas ut. Då kan dina erfarenheter vara till stor hjälp. Våga tala ut om vad du känner, ser och hör. Använd tarotkorten som det fantastiska verktyg det är till att skapa större tillit till dig själv. Din ökade tillit kan på sikt hjälpa dig att skapa det liv du drömmer om och utveckla dig till den du är menad att bli. Och detta mina vänner- skapar hälsa på en djup och bestående nivå.

 

Etiketter: tips tillit intuition

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln