Nytt år, nya möjligheter

Ett nytt år känns ofta som en ny startpunkt. Jag funderar ofta på vad jag gått igenom året som just har passerat och hur långt jag har kommit. Det är ofta svårt att se vår utveckling på kort sikt, men tittar man tillbaka ett helt år så ser man oftast att massor har hänt. I alla fall om man aktivt har gjort val för att gå framåt. För du har alltid ett val. Vilka hinder du än tror att du har, så har du alltid ett val. Antingen så stannar du där du är eller så väljer du ett annat håll att gå.
Många väljer att låta omgivningen styra de val vi tar, till exempel att vi kan inte välja något annat på grund av att då blir det problem för många andra. Detta val gör att du själv tvingar dig in i en livsform som du själv kanske vantrivs i. På sikt kan du även bli sjuk av detta. Kroppen börjar att visa symtom på till exempel stelhet, smärta, sämre immunförsvar eller nedstämdhet och oro.

Jag såg en mycket intressant dokumentär idag. Detta är en triologi som tystats ner och valt att inte visas i media. Någon har gjort val om att detta är farligt att visa för samhället för många av de som skulle se dokumentären kommer att bli medvetna och börja att ifrågasätta. Ifrågasättande människor är jobbiga att hantera, för de börjar att göra nya val och gå mot strömmen. Detta är jobbigt för normen för det tvingar de du möter att börja ifrågasätta sina egna val. Därför är det bättre att tysta ner andra för att hålla sin egen smärta på plats.
 Jag har gjort aktiva val att börja göra människor medvetna om sig själva. Jag kom på mig själv i slutet av förra året att jag "skapar jobbiga patienter för vården". För de människor som kommer till mig för rådgivning och för att få hjälp med sina krämpor går igenom sig själva (om de väljer att göra det) de skapar ett nytt medvetande om sig själva och förstår att man inte måste följa någon annans normer. De börjar att lyssna på sig själva om vad de vill göra med sin kropp. Många av dem har börjat att neka läkemedel av sina läkare, för de vill ha hjälp med grunden som har skapat symtomet, inte bara dämpa symtomet med piller.

För att öka medvetenheten ytterligare vill jag dela med mig av första delen av dokumentären om SSRI preparat- dvs antidepressiva som många blir ordinerade i svensk sjukvård. Denna dokumentär ger en mycket bra spegling på ämnet om de biverkningar som dessa läkemedel orsakar.
Min anledning att sprida dessa fakta är att jag eftersträvar en vård där vi hjälper människor att bearbeta istället för att droga dem. Jag hoppas att du tar dig tid att titta på alla tre för att öka din medvetenhet.
https://www.artimus.se/whocaresinsweden/sv/whocaresinsweden.php

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Isabelle » Dag 36 av 100 - Vägledning av naturen:  ”Mink är också en symbol för omhändertagande och mödraskap då dessa djur är osedv..”

  • Eva » Hur gick det sen?:  ””Att inte kämpa” tog jag till mig. Tack ❤️ Fysiska problem har hopat sig och med..”

  • Eva Forsberg » Hur gick det sen?:  ”Va bra!Verkligen skönt att höra! ”

  • Eva Forsberg » Min Historia:  ”Hej, Jag har inte träffat dig,men har tänkt att göra det. Men just nu verkar de..”

  • Katarina svensson » Min Historia:  ”Får tårar i ögonen när jag läser detta. Förstår att det tar på krafterna det du ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln